Van'ın ilçelerinde HDP çalışmaları hız kesmiyor

Van'da HDP'nin belediye eşbaşkan adayları, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

HDP Özalp İlçe Eşbaşkan adayı Dilan Örenci, seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Köylerde halkla bir araya gelen Örenci, Özalp halkının kayyum zihniyetine 31 Mart'ta son vereceğini belirterek, “Özalp halkı bugüne kadar iradesine hep sahip çıktı ve 24 Haziran seçimlerinde rekor bir oyla partisine destek sundu. Özalp halkı 31 Mart’ta kendi rekorunu kıracak ve kayyumları gönderecek” dedi.

İPEKYOLU

HDP İpekyolu’nda da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Selim Bey ve Bostaniçi Mahallesi’nde seçim bürolarını halkın yoğun katılımıyla açıldı.

Açılışlara Belediye Eşbaşkan Adayı Azim Yacan, Şehzade Kurt, TJA Aktivisleri, Barış Anneleri, HDP Van Gençlik Meclisi üyeleri ve halk katıldı.

Açılışlardaki konuşmalarda, Leyla Güven'in direnişi selamlandı ve "Selim Bey ve Bostaniçi halkı 31 Mart’ta sandıkta gereken cevabı verecektir" mesajı verildi.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri, eşbaşkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan açılış kurdelesini birlikte kesti.

EDREMİT

HDP Edremit İlçe Eşbaşkan Adayı Gülcan Kaçmaz ve beraberindeki partili kadınlar, ilçeye bağlı Süphan Mahallesi'nde düzenledikleri toplantıda bir araya gelip kadınların sorunlarını dinledi. Burada konuşan Eşbaşkan Adayı Kaçmaz, AKP-MHP’nin kadınlar tarafından geriletilebileceğini söyledi.

ERCİŞ

Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin, Zortuli (Çatakdibi) köyünde kadınlarla bir araya geldi. Çetin, kadın düşmanı kayyumların 31 Mart’ta kadınlar tarafından gönderileceğini söyledi.

MURADİYE

Muradiye Belediye Eşbaşkan Adayı Yılmaz Şalan da köy ziyaretleri ile seçim çalışmalarını sürdürdü. Şalan, tüm Muradiye halkını iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

ÇATAK

HDP belediye eşbaşkan adayları Esra Babur, Murat Bozdemir ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup, seçim çalışmaları kapsamında Garısan (Boyunpınar) ve Gorandeşt (Görentaş) mahallelerinde kapı kapı dolaşıp halkla buluştu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan adayalr, Leyla Güven'in direnişi ve 31 Mart'a ilişkin bilgi verdi.