Van halkı Amed mitingine davet edildi

Van Emek ve Demokrasi Platformu, tüm Van halkını yarın Amed’deki mitinge davet etti.

KESK, TTB, TMMOB, DİSK, İHD, DBP, HDP, Ahtamara Kadın Platformu, Çevder, ÖHP ve Ekoloji Derneği tarafından oluşturulan Emek ve Demokrasi Platformu, yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla Van halkını yarın Amed’e düzenlenecek olan ‘Barış Tecrit Edilemez’ mitingine davet etti. 

Fegiye Teyran Parkı'nda yapılan basın açıklamasına HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, DTK temsilcileri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

'KANDAN BESLENEN BİR DİKTA REJİMİ OLUŞTURDULAR'

Basın açıklamasında Platform adına söz alan Mesude Demir, hakları olan barış içinde yaşama inancıyla çocuk ve gençlerin ölmemesi, tecride son verilmesi, hasta tutsakların serbest bırakılması, doğanın talan edilmemesi, ormanların yakılmaması ve çocukların ana dilinde, kendi kültürü ile büyümesi için 'barış hemen şimdi' dediklerini kaydetti.

AKP iktidarının bölgede uyguladığı savaş politikalarıyla Türkiye halkları üzerinde büyük bir baskı mekanizması oluşturarak iktidarını kandan, yıkımdan beslenen bir dikta rejimine dönüştürdüğünü kaydeden Demir, “ Bölge halklarını ayrıştırma, şehirleri yakıp yıkma, halkların iradeleri olan seçilmişleri tutsak etme, başta dünyanın en barışçıl eylemini yapan Cumartesi Anneleri'ne, barış savunucularına yönelik baskılar ve gözaltılar bu rejimin başvurduğu uygulamalardır" dedi.

'BARIŞ İKTİDARDAN BEKLENMEZ'

Emekçiler, kadınlar, gençlerin barış içinde mücadele ederken katledildiği yerde iktidardan, sermayeden barış beklenmeyeceğini bildiklerini söyleyen Demir, şunları da ifade etti:

"Halkların eşit, özgür, özgün ve insanca yaşayacağı, toplumsal ekolojik yaşamın hakim olacağı bir dünyayı ellerimizle kuracağız. İnsanlık tarihi boyunca savaşa karşı barışı savunmuş ve bu uğurda mücadele vermiş tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyor ve insanlığa, doğaya dayatılan savaşa karşı barış demek için tüm Van halkını 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde 16-21.00 saatleri arasında Amed İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan Büyük Barış Mitingine davet ediyoruz."

Basın açıklaması zılgıt ve alkışlarla son buldu.