Van’daki mülteciler Efrîn’e gönderiliyor

Van’a getirilen ve yaşları 15 ile 25 arasında yüzlerce mülteci, gece saatlerinde gizlice Van Otogarı'ndan Efrîn’e gönderiliyor.

Van’da son dönemlerde yoğun mülteci hareketliliği yaşanıyor. Van Şehirlerarası Otogarı'na her gün yüzlerce mülteci geliyor. Özellikle Orta Asya kökenli mülteciler, her akşam otobüslerle Van’dan başka şehirlere gönderiliyor.

AKP, başlattığı savaşla birlikte bölgenin nüfus yapısını değiştirmek için binlerce mülteci getirmişti. Bölgeye getirilen Türk kökenliler, Bitlis’te Süphan Dağı civarında Çadırköy kurularak yerleştirilmişti. Bununla yetinmeyen AKP, Afganistan, Suriye, İran ve birçok ülkeden mülteciyi Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesine getirip yerleştirmişti.

AKP, şimdi de Van’a getirilen mültecileri Efrîn’e gönderiyor. Van’da önceki gün yaşları 15 ile 25 arasında olan yüzlerce mülteci, polis eşliğinde akşam saatlerinde gizlice Van Otogarı'nın arka kapısından getirildi. Gizlice getirilen mültecilerin tüm işlemleri polisler tarafından yapıldı. İşlemleri yapılan yüzlerce mülteci genç, gece geç saatlerde otobüslere bindirilerek gönderildi.