Van’da uyuşturucu satışı, kumar, fuhuş, devlet destekli yapılıyor

Van’da son dönemlerde devletin bilgisi ve teşviki dahilinde uyuşturucu, fuhuş ve kumarda büyük artış yaşanıyor.

Neredeyse herkese açık alanlarda uyuşturucu satışı yaygınlaşırken devlet özellikle yurtseverlerin ağırlıkta olduğu mahalleri bu alanda açık pazar haline getirmeye çalışıyor. Halk ise bu politikalara ve toplumun yozlaştırılmasına tepkili.

Van’da uygulanan sıkıyönetim sonucu başta kumar yerleri olmak üzere, uyuşturucu kullanımı ve fuhuşta artış meydana geldi. Van merkez ve Erciş ilçesinde uyuşturucu kullanımı artıyor. Devlet, gençlere uyuşturucu satanlara göz yumuyor ve özellikle bazı mahallerde uyuşturucu satıcılarına müdahale edilmiyor. Van merkezde bazı sokak ve caddeler göz göre göre uyuşturucu satışı yapılıyor. Öte yandan devlet, Van’da, sigara ve çay gibi kaçak malları satan esnafı ve seyyar satıcılara göz açtırmayıp; bu malların satılmaması için her gün onlarca polis ile zabıta operasyon düzenleyerek esnafın ekmek kazanmasına engel oluyor. Van’da, kaçak sigara ve çay satanlara karşı bu kadar hassas olan devlet, uyuşturucu satıcılarına ise hiçbir müdahalede bulunmuyor.

DEVLET, UYUŞTURUCU SATICILARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Özellikle havaların erken kararmasıyla birlikte Van’ın hemen hemen her noktasında uyuşturucu satıcılarını görmek mümkün. Uyuşturucunun hedef kitlesi ise gençler. Bu kadar rahat satılan ve devletin göz yumduğu uyuşturucudan dolayı Van ve ilçelerinde yüzlerce hatta binlerce genç, madde bağımlısı haline gelmiş durumda. Elbette bu kullanımın gün gittikçe artmasında devletin bölgede uyguladığı politikaların payı büyük. Özellikle yurtsever mahallerin olduğu yerlerde uyuşturucu satışı teşvik ediliyor. Van’da başta Hacıbekir Mahallesi ve diğer yurtsever mahallerinde devlet, gençleri tuzağa çekmek amacıyla, uyuşturucu satıcılarıyla iş birliği yapıyor. Hatta bu mahallerde polis ve askerlerin de uyuşturucu satıcılarının kılığına girerek, gençlere uyuşturucu satmaya çalıştığı iddia ediliyor.

ERCİŞ’TE, ÜLKÜ OCAKLARI VASITASIYLA UYUŞTURUCU SATIŞI YAPILIYOR

Van’ın Erciş ilçesinde de durum farklı değil. Burada da uyuşturucu kullanan gençleri görmek mümkün. Erciş’te özellikle yurtsever olarak bilinen Yeşilova (Suli) ve Salihiye Mahallelerinde devletin desteğiyle uyuşturucu satışı yapılırken buna Ülkü Ocakları vasıtalık ediyor.

VAN’DA KUMAR VE FUHUŞ SEKTÖR HALİNE GELDİ

Van’da son zamanlarda özellikle kumar ve fuhuşta da artış gözlemleniyor. Van’da bulunan birçok kafede açık açık kumar oynatılıyor. Yasak olmasına rağmen Van’da kumar, sektör haline geldi. Polisin haberi olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir işlem ise yapılmadı. Vanlı yurttaşların tepki göstermesine, yerlerin açık ve sabit olmasına rağmen devlet tarafından yasal işlem yapılmaması şikayetlere neden oluyor. Van’da Kumar oyunlarının gün gittikçe arttığını belirten yurttaşlar: “Kumar oynatılan yerler belli. Polis, kumar oynatılan yerlerden haberi olmasına rağmen bugüne kadar işlem yapmadı. Çünkü devlet kumar oynatılmasına izin veriyor. Devletin amacı toplumu yozlaştırmak ve değerlerimizden bizleri uzaklaştırmak. Buraların bir an önce kapatılması gerekiyor” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Kumar ve uyuşturucunun yaygınlaştırılmasının yanı sıra fuhuş da artıyor. Özellikle polis ve askerler fuhuşun artmasında büyük rol oynuyor.