Van’da tutsaklar tedavi edilmiyor

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan hasta tutsakların tedavi edilmediği ve cezaevi yönetiminin keyfi tutumundan dolayı hastaneye götürülmediği ortaya çıktı.

Van’da bulunan Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hasta tutsakların tedavi edilmediği ortaya çıktı. Hak ihlallerin had safhaya ulaştığı cezaevinde birçok hasta tutsak, tedavi olmak için cezaevi yönetimine dilekçe vermesine rağmen bir sonuç alamadı. Ailelerin aracılığıyla bilgi veren hasta tutsaklar, bazı arkadaşlarının günlerdir acı içinde olmasına rağmen, revire ve hastaneye götürülmediği söyledi.

Cezaevinde çocukları bulunan bir aile ANF’ye verdiği bilgilerde şunları belirtti: "Cezaevinde birçok hasta tutsak olmasına rağmen tedavi edilmiyor. Cezaevinde bir tutsağın daha önce apandisi patlamış ve ameliyat olması gerekirken hastaneye götürülmemiş. Bu hasta tutsağın günlerce acı çektiğini bize söylediler. Bu konuda, İnsan Hakları Derneği’ne ve sivil toplum örgütlerine çağrı yapıyoruz. Bir an önce harekete geçmeliler. Çocuklarımızı ölüme terk etmesinler."