Van'da 'tecrit' toplantısı: Öcalan etrafında bütünleşelim

HDP'nin Van'da düzenlendiği toplantıda Öcalan'a dönük tecrit tartışıldı.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Van İl Örgütü tarafından düzenlenen toplantıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit tartışıldı.

Bir düğün salonunda düzenlenen ‘Halkla Buluşma Toplantısına’ HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, DBP Van il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, DBP PM Üyesi Semira Kut, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından ÖHP avukatları, TJA aktivistleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, yerine kayyum atanan belediye eş başkanları, HDP-DBP il ve ilçe örgütleri ile halk katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlarken, Öcalan’ın ortaya çıkardığı hakikate dikkat çekti. Dede, “Şu anda Ortadoğu’da yeni bir durum var. Bu yeni duruma da bu açıdan bakmak lazım. Şu anda tek çözüm Sayın Öcalan’ın felsefesidir. O yüzden Sayın Öcalan tüm uluslararası güçlerin hedefi haline geldi ve komplo süreci başladı. Komplo süreci halen devam ediyor” dedi.

KUT: SAYIN ÖCALAN TIKANMAYI AÇABİLİR

Ardından söz alan DBP PM Üyesi Semira Kut, şunları söyledi: "Bugün Sayın Öcalan, fikirleriyle tıkanan dünyanın önüne yeni bir sistem koyuyor. Maalesef bu henüz tam olarak anlaşılmadı. Bunu iyi anlatmamız lazım. Sayın Öcalan büyük bir kaosun meydana geleceğini söylemişti ve işte bugün onları yaşıyoruz, Ortadoğu’da büyük bir kaos var. Demokratik Modernite tek çözümdür, kapitalist modernite çökmüştür. Sayın Öcalan’ın yaratacağı felsefe ile kadın mevcut sisteme ağır darbe vurdu. İşte Sayın Öcalan ve kadına yönelik saldırılarının sebebi budur.”

KÖKLÜ: TECRİT BİREYSEL DEĞİL TOPLUMSALDIR

Asrın Hukuk Bürosu Avukatlarından Serbay Köklü ise "Sayın Öcalan’a yönelik tutum tek bir kişiye yönelik değildir. Nasıl ki Şark Islahat Planı nasıl Kürt halkına yönelik ortaya konulan bir devlet politikasıysa, bugün de tecrit odur. İmralı’da bireysel bir tecrit yoktur. Gerçekten ülkenin tamamı cezaevi haline dönüştürüldü" dedi.

'CPT RAPORU TECRİDİN ULUSLARARASI BOYUTUNU ORTAYA KOYUYOR'

CPT raporunu eleştiren Köklü, şöyle konuştu: "2016 tarihinde darbe girişimi ve karşı darbe girişimi gerçekleşti. İşte böylesi bir süreçte, 2 yılda birçok hukuki değişimi gözardı ederek, bunu meşru gösteren bir rapor yayımladı. Bu da uluslararası güçlerin tecritten çıkarının olduğunu gösteren bir belgedir."

BOTAN: SAYIN ÖCALAN’IN İDEOLOJİSİ KAZANDI

Son olarak konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan "Sayın Öcalan tüm dünyayı değiştirecek, halklara barış getirecek yeni bir sistemi ortaya koyuyor. Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu sistemde herkes kendini ifade edebilir, özgür yaşayabilir. İşte bu yüzden kapitalist sistem telaşlandı ve bugün yaşadığımız süreci başlattı. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bugün kazanan Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu ideolojidir. Bu açıdan herkesin Sayın Öcalan etrafında bütünleşmesi lazım. Bunu yapma zorunluluğumuz var. 7 Haziran’dan sonra devletin saldırmasının tek nedeni Sayın Öcalan'ın projesi olan HDP ‘nin başarısıdır" diye kaydetti.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.