Van'da seçim hileleri erken başladı!

Van'da müşahitler ve oy kullanacak köylüler, Türk askeri-polisi tarafından engelleniyor.

HDP'nin yüz binlerle miting yaptığı Van'da halk, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gitti. 2024 sandıkta 637 bin seçmen, oy kullanacak. Daha önce 10 ilçede 224 sandığın taşınmasına karar verilen Van'da, seçim günü hileler de erken başladı.

Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan EREK TOKİ İlköğretim Okulu'nda polisler, müşahitlerin içeri girmesine izin vermedi. Polisler, müşahitlerin içeri alınmama gerekçesini 'talimat' diyerek geçiştirdi.

Saray ilçesine bağlı Beyaslan köyünde jandarma, köylülerin oy kullanmasına izin vermiyor. Saray'da AKP İlçe Başkanı ve jandarma birlikte sandıkları dolaşıyor.

Sandıkların taşındığı Özalp ve Çaldıran'a bağlı köylerde oy kullanmak üzere sandıkların bulunduğu köylere gitmek isteyen halk ise köy çıkışlarında 'arama-kontrol' gerekçesiyle bekletiliyor.

Gürpınar ve Beytüşşebap ilçeleri arasında bulunan Feraşin bölgesinde de operasyon olduğu gerekçesiyle bölgeyi abluka altına alan askerler, köylülerin oy kullanmasını engelliyor.

Çatak'ta ise sandık başlarında silahlı korucuların beklediği öğrenildi.

TEMELLİ: TARİHE GEÇECEK

Van'da seçim hileleri devam ederken, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de oyunu miletvekili adayı olduğu Van'da kullandı. Seyit Fehim Arvasi Cumhuriyet Lisesi'nde oyunu kullanan Temelli, 24 Haziran'ın, Türkiye'nin kurtuluşu olarak tarihe geçeceğini söyledi.