Van'da rant hasadı hızlandı

Van’da kayyumlarla organize bir şekilde hareket eden AKP’liler, yerel seçimler öncesi yolsuzluklarını arttırdı.

HDP’ye yüklü miktarda borç bırakmayı planlayan AKP Van İl Örgütü ve kayyumlar, el ele vererek yerel seçimlerden önce yangından mal kaçırır gibi yolsuzluklarını arttırdı. Kentte belediyeye ait tüm gayrı menkullar satışa çıkarıldı.

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi zamanında yapılan çok katlı otoparkın bile işyerine dönüştürülüp satılması planlanıyor. Otoparkın kimlere hangi koşullarda satılacağı bilinmezken Van Valisi ve Kayyum Murat Zorluoğlu, “Mülk belediyenin değil mi, ister satarım ister satmam” diyerek gelen tepkilere yanıt verdi.

HİZMET BİNASI İL BAŞKANINDAN

AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na ait iş hanı, aylık 177 bin TL karşılığında İpekyolu Belediyesi’ne kiralandı. DBP’li Belediye döneminde hazırlanan hizmet binası projesini iptal eden gaspçı kayyum, böylece AKP İl Başkanı’na yüksek miktarda bir rant sağlamış oldu.

GÜLŞEN’İN YURDU BELEDİYEDEN

AKP eski Van Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından Gülşen Orhan da Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir binada ‘Kız Öğrenci Yurdu’ açtı. Orhan’ın açtığı bu yurtta yaklaşık 90 öğrenci kalıyor ve yüksek miktarda ücretler ödüyor. Gülşen Orhan ve ailesi, Bahçesaray’daki köylülerin ortak kullanım alanı olan Han Yaylası’nı üzerlerine geçirmişti. Bununla da yetinmeyerek tek bir ağacın olmadığı yaylada ‘ağaçlarının zarar gördüğü’ gerekçesiyle devletin 90’lı yıllarda yarattığı mağduriyeti gidermek için çıkarılan ‘Zararın tanzim edilmesi’ düzenlemesi kapsamında 5 milyon 720 bin TL almıştı.

T TİPİ İHALESİ İKİLİNİN

Türkmenoğlu ve Orhan, 2007-2011 yılları arasında aynı dönemde AKP’den vekillik yapmıştı. Türkmenoğlu ve Orhan, Van T Tipi Cezaevi’nde de sürdürüyor. İkili, T Tipi’ne son bir yılda yapılan ek binaların ihalelerini alarak yine rant sağlamayı başardı.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA HIZLANIYORLAR

Belediyeleri gasp eden zihniyetin iki yıldır halka ait tüm kaynakları ranta dönüştürdüğünü ve yandaşlarına peşkeş çektiğini söyleyen HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “Bunların amacı çok açık ve nettir. Halkın tercihi ve iradesi ile değil devletin onlara verdiği güce, yetkiye dayanarak her şeyi yapma hakkını kendilerinde buluyorlar. Yerel seçimler yaklaştıkça, zaman daraldıkçada çalıp çırpıyorlar. Kene gibi yapışmışlar, halkın kanını bile emdiler. Seçimleri kaybedeceklerini bildikleri için büyük borçlarla belediyeleri devretmek çabasındalar” dedi.