Van'da protesto: AKP barış iradesini cezalandırıyor!

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder'e hapis cezası Van'da protesto edildi.

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder’in 'Çözüm Süreci'nde üstlendikleri rol nedeniyle hapis cezaları almaları Van'da protesto edildi.

HDP Van İl Örgütü tarafından il binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, işgal edilen Edremit Belediyes'nin Eş Başkanı Rojbin Çetin ile halk katıldı.

'BARIŞ KARŞITLIĞININ SONUCU'

Basın açıklamasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, "Bu karar, hükûmetin barış karşıtı, savaşta ısrar eden politikalarının açık bir göstergesidir" dedi.

Dede, "Suriye’deki savaşta, çetelerin yoğunlaştığı alanlarda çatışmasızlık, ateşkes gibi arayışlara giren AKP-MHP koalisyonu Kürt halkına, Türkiye toplumuna barışı layık görmüyor" diye belirtti.

Dede, “Akil insanlar heyetleri oluşturulup, Türkiye’nin 7 bölgesinde çalışmalar yürütülmedi mi? İmralı’ya, Sayın Öcalan’ın yanına ve Kandil’e devletin ve güvenlik kaynaklarının isteği ve bilgisi dahilinde gidilmedi mi" diye sorarak, "Topluma karşı sorumluluğu yerine getirmeyenler, tarih ve toplum huzurunda mahkum ve mahcup olacaktır" diye kaydetti.

HALKLARA ÇAĞRI

Dede, şunları da ifade etti:

"Bugün Demirtaş ve Önder’in cezalandırılan barış iradeleri aynı zamanda bizim irademiz ve tutumumuzdur. Bunu en kararlı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye halklarını bu iradeye, demokratik siyasete, barış ve demokrasi mücadelesine en güçlü şekilde sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan kitle, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganı attı.