Van’da Efrîn protestoları: Adaletsizliği işgalle örtemeyeceksiniz

Van'da Efrîn'e dönük işgalci saldırılar protesto edilmeye devam ediyor.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları Van’da düzenlenen etkinliklerle protesto ediliyor. Bugün de HDP Çaldıran ve Edremit ilçe örgütleri yaptıkları açıklamalarla duyarlılık çağrısında bulundu.

'ADALETSİZLİĞİNİ İŞGALLE ÖRTMEK İSTİYOR'

Edremit’de HDP ilçe binasında düzenlenen basın toplantısına, gasp edilen Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin, TJA aktivistleri, Barış Anneleri ve halk katıldı. Açıklamayı okuyan İlçe Yöneticisi Hacı Alacak, "Tarihsel olarak Türkiye’ye karşı her zaman tehditkar bir tutum izlemiş olan Rusya’nın kışkırtmaları ve ön açması ile Türkiye Cumhuriyeti’ni Ortadoğu bataklığına sürükleyen siyasi iktidar, Türkiye halklarına ağır bedeller getirecek bir savaşa sürüklemiştir. Efrîn’e saldırı başta tüm Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halklara yönelik bir saldırıdır. Siyasi iktidarın yoksullaştırmaya ve adaletsizliğe dayalı yönetim anlayışını Efrîn’e saldırı ile örtbas etmeye çalışması kabul edilemez" diye konuştu.

Alacak, "Türkiye devleti, tüm uluslararası hukuk kurallarını çiğneyerek, kendisine yönelik bir tehdit olmadığı halde, işgal girişimini resmen başlatarak, halklarımızı büyük bir felaketin eşiğine getirmiştir" dedi.

Çaldıran’da yapılan basın toplantısında konuşan Ramazan Bülte ise şunları söyledi:

"Çözüm savaş değil, barıştır. Emperyalist güçlerin, yüz yıllardır Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, Ortadoğu halklarını sonu gelmez savaşlara mahkûm eden politikalarının tuzağına düşen siyasi iktidar derhal bu savaşı sonlandırmalıdır.

Efrîn halkının yaşam alanına, yaşam hakkına yönelik gerçekleştirilen saldırılar karşısında tüm halklarımızı, duyarlı tüm kesimleri ve uluslararası kamuoyunu bu haksız işgal karşısında sesimize ses vermeye, barış çağrılarını yükseltmeye çağırıyoruz.”