Van'da 'Dünya Kobanê Günü' kutlandı

HDP Van İl Örgütü, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kitlesel basın açıklamasıyla kutladı. Eylemde Kobanê’ye yönelik saldırılar kınandı.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle HDP Van İl Örgütü tarafından Dabbağoğlu Parkı'nda basın açıklaması düzenlendi. Eyleme HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Van milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Muazzze Orhan, Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Çetin, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, DTK temsilcileri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri, ilçe örgütleri ve halk katıldı.

'KÜRT HALKININ DİRENİŞİNE ÇARPTILAR!'

HDP Van İl Yöneticisi Hasan Güven, eylemdeki konuşmasında, DAİŞ çetelerinin küresel ve bölgesel güçlerin de desteği ile kadın, çocuk, sivil demeden on binlerce kişiyi katlettiğini hatırlattı.  Güven, "Bu karanlık güç, 2014 yılının sonbaharında Kobanê’de Kürt halkının ve onların dostlarının direnişine çarptı" diye ekledi.

Güven, DAİŞ çetelerinin Kobanê'de yenildiğini ve bu yenilginin devam ettiğini söyledi.

Açıklamanın sonunda, "Dünya Kobanê Günü bütün ezilen halklara ve inançlara kutlu olsun. Direniş ve dayanışma ile barbarlığın ve zulüm sahiplerinin yenileceğini bizlere gösteren ve bu uğurda hayatını verenleri saygı ile anıyoruz" denildi.

Basın açıklaması alkış ve zılgıtlarla son buldu.