Van'da bir işkence vakası daha

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün iftar saatinde konuştuğu sıralarda Van'da bir işkence vakası daha gündeme geldi. İki kişi servis sivil polislerin işkencesine maruz kaldı.

Dün Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Van ziyaretinden dolayı kentin birçok yerinde yollar trafiğe kapatılınca açık olan yollarda ise ciddi trafik sıkışıklığı meydana geldi. Soylu'nun iftar yemeğine katıldığı Van'ın Edremit ilçesinde ise bazı insanlar da tüm yolların kapatılmasına tepki gösterdi. Edremit'e doğru giden bir yolcu minibüsünde iki kişi uygulamaya tepki gösterince araçta bulunan sivil bir polis iki kişiyi indirerek servis noktasına götürdü. Polis noktasında darp edilen iki kişi gece saatlerinde hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, işkence görenlerle görüştüğünü ve konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na taşıyacağını söyledi. Van'da son zamanlarda işkence vakalarının arttığını kaydeden Özgökçe, işkencenin bir insanlık suçu olduğunu dikkat çekti.