Van'da ameliyat olan hastalar koridorda yatırılıyor!

 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde ameliyat olduktan sonra yatak bulamayan hastalar koridorlarda bulunan sandalyelere yatırılıyor.

Van’da sağlık sorunları çözülemiyor. AKP hükûmetinin ‘3 hastane daha açacağız’ diyerek propaganda yürüttüğü kentte mevcut hastanelerin durumu içler acısı. Saray ilçesinde Devlet Hastanesi dahi bulunmazken, Erciş’te 7 yıldır açılacağı söylenen Devlet Hastanesi henüz açılmış değil.

KAPASİTE VE HİJYEN SIFIR

AKP’nin sağlık politikaları da iflas etti. Van’da çekilen bu kareler bunun en iyi göstergesi. Kentin en büyük iki hastanesinden biri olan ve 570 yatak kapasitesine sahip Van YYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi, hastalara hizmette büyük sıkıntılar yaşıyor.

Tüm bölge illerine hizmet verdiği iddia edilen ancak, doktor kapasitesi hastaları karşılamayan, hijyenik olarak oldukça kötü koşullarda bulunan hastanede son çekilen fotoğraflar içler acısı durumu gözler önüne seriyor.

HASTALAR KORİDORDA YATIYOR!

Hastanede yeterli sayıda yatak olmadığı için ameliyattan çıkanlar da ara salondaki koridorlara yatırılıyor. Göz servisinde çekilen fotoğrafta ameliyattan çıkan hastaların ara koridorlarda yatmak zorunda kaldığı görülüyor.

İnsanların adeta ölüme terk edildiği hastanenin yetkilileri ise iddiaları reddederek, bazı kişilerin art niyetli bir biçimde söz konusu fotoğrafları servis ettiğini iddia etti.