Van’da AKP’liler belediye gaspçısı ile tehdit ediyor

AKP’liler, Van’da halkı ‘HDP’ye boşuna oy vermeyin, yine kayyum atanacak’ diye tehdit ediyor. HDP İl Eşbaşkan Yardımcısı, “Halkın moralini bozmaya dönük açıklamalardır“ dedi.

Van’da 30 Mart 2014 seçimlerinde BDP’ye farklı bir şekilde mağlup olarak 14 belediyenin 12’sini kaybeden ancak 2 yıl sonra işgalciler vasıtasıyla gasp eden AKP, önümüzdeki seçimler için yalan ve tehditlerle çalışmaya başladı.

Van’da yerel seçimlerde bazı kayyumları aday göstermeyi planlayan AKP’nin eski milletvekilleri de mahalle ve köylerde çalışmalar yürütüyor. Geçen hafta Erçek ilçesinde yandaşlarına hitap eden AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “HDP’ye verilen oylara yazık olacak. HDP kazanırsa yine kayyumlar atanacak. Bu yüzden HDP’ye değil, bize oy verin ki iktidar avantajlarıyla sizlere hizmet edelim“ diye konuştu.

SARAY’DA KARARLAR ALINDI

Türkmenoğlu’nun bu konuşmasından sonra AKP eski Van Milletvekili Burhan Kayatürk de Tuşba ilçesine bağlı Kasımoğlu köyünde bir etkinliğe katıldı ve halka hitap etti. Kayatürk, HDP’nin yerel seçimlerde yine bölgenin tamamında belediyeleri kazanacağını itiraf etti. Hatta şu anda AKP’nin elinde olan Tuşba ve Gevaş belediyelerini dahi HDP’nin kazanacağını söyleyen Kayatürk, “Ancak Saray’da yaptığımız bir toplantıda yerel seçimlere dair bazı kararlar alındı. Bu karara göre seçimlerden en geç bir ay sonra yine HDP’li belediyelere kayyumlar atanacak. Bu yüzden oylarınıza yazık etmeyin. HDP’ye verilen oylar boşa verilmiş olacak. Herkes bu seçimde mührünü AK Parti’ye vursun” ifadelerini kullandı.

HALKIN MORALİNİ BOZMAK İÇİN

Daha önce halkı beyaz toroslarla tehdit eden AKP’nin şimdi de gaspçılarla tehdit ettiğini kaydeden HDP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, “Bin tane kayyum da atasalar halkımız yine oyunu HDP’ye verecektir. Halkımızın umudunu, moralini bozmak için yapılan açıklamalardır. Halkımız inanıyoruz ki bir kez daha bunlara gereken yanıtı sandıkta verecektir” diye konuştu.