Van’da ağaç katliamı

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan gaspçı, yol yapımı adı altında binlerce ağacı sökerek, ağaç katliamı yaptı.

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi döneminde dikilen binlerce ağaç, kayyum tarafından yerinde sökülerek, ağaç katliamı yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin onlarca iş makinesiyle ağaç sökümünü yaptığıı dünyanın ikinci, Türkiye’nin en uzun caddesi olan İskele Caddesi'nde tam anlamıyla bir ağaç kıyımı yaşandı. Büyükşehir Belediyesi gaspçısının yaptığı ağaç katliamının yanı sıra, Van’da kamu arazilerinde bulunan onlarca ağaçta yapılan yeni kamu binalarının kurbanı oldu.

VAN’IN EN YEŞİL CADDESİ AĞAÇSIZ KALDI

Van’ın en uzun caddesi olan İskele Caddesi üzerinde bulunan binlerce belediye ekipleri tarafından gece yarısı yerlerinde söküldü. Van’ın en yeşil caddesi konumunda olan İskele Caddesi, ağaç katliamından sonra eski özelliğini kaybetti. İskele Caddesinde yaşanan ağaç katliamının yanı sıra Van Tuşba ilçesinde yapılan maliye binasında bulunan birçok ağaçta kesildi.

AĞAÇ KATLİAMINA VANLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Van’da yaşanan ağaç katliamına Vanlılar tepki gösterdi. İskele Caddesinde bulunan esnaf, onlarca yıldır cadde de bulunan ağaçların bir gecede söküldüğünü söyledi. Cadde esnafı ANF’ye şöyle konuştu: “Bu ağaç katliamıyla birlikte Van’ın yeşili tamamen yok oldu. Bu ağaçlar bu hale gelene kadar onlarca yıl geçti. İskele Caddesi, dünyanın ikinci uzun caddesi özelliği yanı sıra, birde yeşilliği ön plandaydı. Bu gün Van’ın hiçbir caddesinde ve sokağında ağaç yok. Birtek İskele Caddesinde vardı, ama onu bize çok gördüler. Bu gün burada yaşanan bir doğa katliamıdır.”