Van ve Adana’da açlık grevi eylemleri sürüyor 

Van ve Adana'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevi eylemleri sürüyor. Mersin'deki açlık grevi ise sonlandırıldı.

VAN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla Van’da başlatılan açlık grevi, 8'inci gününde HDP ve DBP ilçe örgütlerinin katılımıyla devam ediyor.

"Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak" pankartının asıldığı DBP İl binasında, dünden bu yana açlık grevini sürdüren Gürpınar, Başkale ilçe örgütleri bu sabah grevi Bahçesaray, Çatak, Gevaş HDP ilçe örgütlerine devretti. 


ADANA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana il örgütleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması amacıyla dün HDP Seyhan ilçe binasında başlattığı 2'şer günlük açlık grevi eylemi, bugün 8 kişiyle 2'nci günde devam etti. Açlık grevi alanına Öcalan'ın posteri ve tutuklu HDP milletvekillerinin posterleri açıldı. Açlık grevi eylemini yarın 2'inci grup devralacak.

MERSİN

HDP ve DBP Mersin il örgütleri tarafından tecride karşı başlatılan açlık grevi bugün sonlandırıldı. DBP Mersin İl Eş Başkanı Sedat Kalaba "Sayın Abdullah Öcalan üzerinde tecridin son bulması için başlattığımız açlık grevini sonlandırıyoruz. Önümüzdeki süreçte farklı eylem ve etkinlik ile tepkilerimizi göstermeye devam edeceğiz" dedi.