Van’da 1 Mayıs: Halk 31 Mart'ta sömürüyü reddetti

Van’daki 1 Mayıs kutlamasında, emekçilerin 31 Mart'ta AKP'ye yanıt verdiği belirtildi. Eylemde, tecridin de ülkeyi kaosa soktuğuna dikkat çekildi.

Van’da KESK ve DİSK öncülüğünde Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına HDP Van il eşbaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP  İl Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, DTK temsilcileri, KJA aktivistleri ve yüzlerce emekçi katıldı.

'HALK AKP POLİTİKALARINI KABUL ETMEDİ'

Devrim şehitleri adına saygı duruşu ile başlayan mitingde ilk konuşmayı yapan DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, AKP hükümetinin yaşanan siyasal, ekonomik ve toplumsal krizin faturasını emekçilere ödettirmeye çalıştığını kaydetti. Ülkeyi bir baştan bir başa yoksullukla, açlık ve sömürü ile saran AKP hükümetinin bunun faturasını halklara, emekçilere ve muhalif kesime yükleme çabalarının 31 Mart’ta kabul edilmediğini belirtti.

'TECRİT ÜLKEYİ KAOSA SOKTU'

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ise şunları söyledi:  “AKP, ülkede bir Erdoğan saltanatı yarattı ve o saltanat şimdi Türkiye halklarına tekçiliği dayatıyor. Bu tekçi anlayış binlerce emekçiyi sorgusuz-sualsiz işinden çıkardı. Bugün de hâlâ savaş politikalarını sürdürüyor. Bu ülkeye barış gelmesin diye 4 yıldır Sayın Abdullah Öcalan’ı avukatları ile görüştürmüyorlar. Herkese uygulanan hukuku İmralı’da uygulamadıkları için ülkemiz yıllardır bir kaos içindedir."

Van’daki 1 Mayıs kutlaması müzik dinletisi ve halaylarla son buldu.