Vali Hadi, Barzanilerin müdahalesiyle bırakıldı

Kaçak petrol satışı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Hewlêr Valisi Newzat Hadi, Neçirvan Barzani ile Mesut Barzani arasında yapılan görüşme trafiği sonucu serbest bırakıldı. Hadi’nin yerine 2 koruması gözaltına alındı.

Kaçak petrol satışı yaptıkları gerekçesiyle düzenlenen geniş operasyon çerçevesinde Hewlêr Asayiş Sorumlusu olan kardeşi ile birlikte gözaltına alınan Hewlêr Valisi Newzat Hadi, Çarşamba günü akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Hewlêr ile Maxmur ilçesi arasında bulunan petrol boru hattında kaçak petrol satışı yapıldığı iddiası ile gözaltına alınan Vali Hadi'nin, Federal Kürdistan Bölgesi Hükûmeti eski Başbakanı Neçirvan Barzani ile KDP Genel Başkanı Mesut Barzani arasında yapılan yoğun telefon görüşmesi sonucu serbest bırakıldığı iddia edildi.

İKİ KORUMASI GÖZALTINA ALINDI

Hewlêr Valiliği’ndeki bir kaynağın aktardığı bilgiye göre, serbest bırakılmadan bir saat önce bu kez Hadi’nin iki korumasının aynı gerekçe ile gözaltına alındığı, bu durumun da Barzaniler arasında telefon trafiği sonucunda çıkan anlaşmanın bir parçası olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan Hadi kardeşlerin yakınları, Güney Kürdistan’da kaçak petrol satışının Güvenlik Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Mesut Barzani’nin oğlu olan Masur Barzani ile Bölgesel Hükümetin eski Başbakanı Neçirvan Barzani arasında bir çekişmeden kaynaklandığını belirtmişti.