Uyarı: Kürdistan'da oy verme işlemi 16.00'da bitecek

HDP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Mustafa Akengin, Kürdistan'da oy kullanma işleminin saat 16.00'da biteceğini ve sandık güvenliğinin kesinlikle sağlanması gerektiğini vurguladı.

HDP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Mustafa Akengin, Kürdistan'da oy kullanma işleminin akşam saat 17.00'da değil, 16.00'da sona ereceğini açıkladı. Akengin, seçimlerde oy kullanma işleminin genelde sabah 08.00-17.00 arasında olduğuna ancak kış aylarından dolayı bu saatin 07.00-16.00 arasında gerçekleştiğine dikkat çekti. Seçmenlerin bu saati şaşırmaları noktasında uyarıda bulunan Akengin, şunları söyledi: "Bölgede kış ve bahar aylarında oy kullanma işlemi genelde 07.00'da başlayıp, akşam saat 16.00'da sona eriyor. Bu seçimlerde de halkımız saati 17.00 olarak düşünmesin. Çünkü sandıklar bugün saat 16.00'da kapanıyor. Saat 16.00'dan 5 dakika önce de olsa halkımız sandıklarının başında bulunursa, sandık başkanı bir sıralama yapıp onların oy kullanmasını sağlayacaktır. Halkımıza çağrımız şudur; saat 16.00'ı beklemeden mutlaka sandık başında olalım."

'6 BİNE YAKIN GÖREVLİMİZ VAR'

Sandık güvenliğine dair de konuşan Akengin, "Amed il örgütü olarak sandık kurulu üyeleri, okul sorumlularımız ve müşahitlerimizden oluşan toplamda 6 bine yakın görevlimiz var. Yine 120 avukat arkadaş görev yapıyor. Avukatlar her bir ilçede yeteri sayıda görevlerinin başındalar. Ama bugün Kulp ilçemizde korucuların avukat ve partili arkadaşlarımıza saldırdıkları bilgisini aldık. Ciddi bir şey yok ama bu saldırıları biz önceden öngörüyorduk" dedi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Tüm yaşanacak olan müdahale ve usulsüzlüklere ilişkin alınacak olan önemlerinin de olduğunu belirten Akengin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Oy sayım döküm işlemi başladıktan itibaren, seçim kuruluna kadar giden süreç bizim için çok önemli. Oyların sayım döküm sırasında doğru sayılması ve ilçe seçim kuruluna gidinceye kadar mutlaka eşlik edilmesi gerekiyor. Görevli arkadaşlarımız ilçe seçim kurulunda da bulunuyorlar. Yine itiraza yetkili partili arkadaşlarımız oradalar. Sonrasında gecenin ilerleyen saatlerinde bu kez oy döküm işlemi yapılacak. Sandıklardaki oyların düzenli bir şekilde sisteme girişini takip etmemiz gerekiyor. Biz de bu konudaki tüm hazırlıklarımızı almış durumdayız. Onlara aman vermeyeceğiz. Bir tek oyun bile çalınmasına izin vermeyeceğiz."