Ulusal birlik çalıştayı Süleymaniye'de başladı

Dört parça Kürdistan'dan 60'tan fazla siyasi parti ile yüzlerce aydın ve kanaat önderinin katıldığı ulusal birlik çalıştayı Süleymaniye'de başladı.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) Kürt ulusal birliğinin tartışılması için yaptığı çalıştay Süleymaniye'de Kürdistan'ın dört parçasından siyasi parti, toplumsal kesimler, aydın, yazar, akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla başladı. İki gün sürecek olan çalıştaya aralarında 60'tan fazla siyasi parti temsilcisi ile aydın, yazar, akademisyen, gazeteci ve kanaat önderlerinin olduğu 350 isim katılıyor.

Süleymaniye'de Talary Hunar'de başlayan çalıştay, KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade'nin selamlama konuşmasıyla başladı. Çok sayıda basın mensubu ve medya organı tarafından takip edilen çalıştay iki gün sürecek. Protokolün oluşturulmadığı çalıştayda sadece Kürdistan'ın dört parçasından dört şehidin annesi özel konuk olarak protokolde yer alıyor.

Sadece "ulusal birlik" gündeminin tartışılacağı çalıştaya aralarında Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi, Komela İslami Partisi, Yekgirtû İslami Partisi, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Rojhilat (Doğu Kürdistan) Komala'sının 3 kolu, Doğu Kürdistan Demokratik Toplum Kongresi'ni (KODAR), Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Partisi ve Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) de aralarında olduğu 60'tan fazla siyasi parti katılıyor.

İki gün sürecek olan çalıştayda katılımcıların 10-15 dakikalık sunumlar yapması bekleniyor. Çalıştayın hazırlık komitesinin verdiği bilgilere göre, parti ya da şahıs adına söz alacak kişiler için sunum sıralaması yapılmadı. Katılımcı parti ve kişiler, konuşma taleplerini çalıştay divanına sunduktan sonra söz hakkı alarak sunumlarını gerçekleştirecek.

Tek gündemin "ulusal birlik" olacağı çalıştayın programı şöyle:

15 Temmuz

09.00 - 10.00: KNK Eşbaşkanı Rebûwar Reşît'in açılış konuşması

10.00: Süleymaniye Valisi'nin ev sahibi olarak yapacağı konuşma ve divanın belirlenmesi

10.00 – 13.00: Siyasi parti, şahıs, kurum ve farklı kesimlerin ulusal birlik üzerine konuşma ve önerileri.

13.00 – 14.30: Öğlen arası

14.30 – 18.30: Siyasi parti, şahıs, kurum ve farklı kesimlerin ulusal birlik üzerine konuşma ve önerileri.

18.30: Kapanış

16 Temmuz

09.00 - 13.00: Siyasi parti, şahıs, kurum ve farklı kesimlerin ulusal birlik üzerine konuşma ve önerileri.

13.00 - 14.30: Öğlen arası

14.00 - 16.30: Siyasi parti, şahıs, kurum ve farklı kesimlerin ulusal birlik üzerine konuşma ve önerileri.

16.30 - 18.30: Sonuç bildirgesinin okunması ve oylama

18.30: Sonuç bildirgesinin basın toplantısıyla okunması.