Ufra’da dün gözaltına alınan 7 kişi emniyette tutuluyor

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde dün gözaltına alınan HDP Belediye Meclis Üyesi Dilan Ablay ile 6 kişi Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinin HDP’li Belediye Meclis Üyesi Dilan Ablay, dün polislerce Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki evine yapılan baskında gözaltına alındı. Baskında Dilan Ablay, anne Sevim, baba Muhlis ve kardeşleri Baran ile N.Z.B (16) ile Mehmet Sadık Şimşek, Kays Işık ve Burhan Acar gözaltına alındı.

"Örgüte bilerek ve isteyerek yardım yataklık etmek" suçlamasıyla gözaltına alındıkları öğrenilen 7 isim, İl Emniyet Müdürlüğü’nde götürüldü. Avukatları, görüştükleri müvekkillerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve sorguya alınmalarını bekledikleri bilgisini verdi. Aileye ait evin bahçesinde iş makinaları ile yapılan kazıda ise, mühimmat arandığı belirtildi.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, yaşanan olay sonrası duvarı yıkılıp, bahçesinde kazı yapılan aileye ait evde incelemelerde bulundu.

Evdeki eşyaların dağıtılıp, kutsal kitapların ayaklar altına alındığını söyleyen HDP’li Sürücü, yapılanların hiçbir hukuk kuralı ile izah edilemeyeceğini ifade etti.