TV 10 çalışanları: 800 hafta da geçse mücadele edeceğiz

Kapatılan TV10'un çalışanları, AKP'nin ülkeyi yönetemeyip basına saldırdığına, şiddete başvurduğuna dikkat çekerek, "Zulmedenler için kötü günler kapıda" mesajını verdi.

KHK’lerle kapatılan Alevilerin sesi TV 10’un açılması için Galatasaray Meydanı’ndaki eylemlerin 80’incisi yapıldı Alevi kurumları, Cumartesi Anneleri ve TAYAD’lı Aileler'in destek için katıldığı eylemde, tutuklanan  TV 10 çalışanlarının fotoğrafları  taşındı, 'Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz' yazılı pankart açıldı.

KİŞİN: YÖNETEMEYEN ŞİDDETE BAŞVURUYOR!

Eylemde ilk konuşma kapatılan TV 10 Haber Müdürü Turabi Kişin, son iki haftadır özgür basına yönelik yapılan tutuklama furyasına dikkat çekerek, Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı 4  basın emekçisinin tutuklanmasıyla 170 olan tutuklu gazeteciler listesine yenilerinin eklendiğini söyledi. Etkin Haber Ajansı çalışanları Semiha Şahin, Pınar Gayıp ve Adil Demirci'nin gözaltına alındığını belirten Kişin, havuz medyası gibi haber yapmayan tüm gazetecilerin iktidarın hedefinde olduğunu kaydetti. Tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile Pir Sultan Kültür Merkezi üye ve yöneticilerine de değinen Kişin, ülkeyi yönetemeyen tüm iktidarların şiddete yöneldiğine işaret ederek, “Su akar yatağını bulur denir ya, bu karanlık günler de aşılacak” diye belirtti.

‘ZULMEDENLER İÇİN KÖTÜ GÜNLER KAPIDA!'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Esenler Şubesi Başkanı Sezgin Kartal, TV 10 ve çalışanlarına yapılan saldırıların Alevi toplumuna verilen bir gözdağı olduğunu vurguladı. Bu ekran karartma ve tutuklamalarla Alevi toplumunda korku iklimi yaratılmak istendiğine dikkat çeken Kartal, Aleviler için bu saldırıların yeni olmadığını; zulmün Alevilerin hayatından hiçbir zaman eksik olmadığını ifade etti. Bugünlerin de geçeceğini, zulmedenlerin sonunun yakın olduğunu kaydeden Kartal, “Biz Aleviler ölüme, zulme, cezaevlerine alışık olduğumuz kadar direnmeye de alışığız. Ama siz zulmedenler soğuk duvarlara henüz alışık değilsiniz. Sizin için kötü günler kapıda” dedi. Kartal, 80 değil 800 hafta geçse de adalet arayışlarını sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Konuşmaların ardından  tutuklanan TV 10 çalışanları Veli Büyükşahin, Veli Haydar Güleç ve Kemal Demir’in cezaevinden gönderdiği mektuplar okundu. Eylem sonrası katılanlara ve basın emekçilerine lokma dağıtıldı.