Tutsak yakınları nöbette: Biz de zindanlar gibi direneceğiz

Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınlarından Reşahat Ada, "Tutsaklar davalarından pişman değil. Zindanlar nasıl direniyorsa biz de öyle direneceğiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 359’uncu gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Eyleme, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), 78'liler Derneği, Amed Barosu temsilcileri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan da destek verdi.

'DAVALARINDAN PİŞMAN DEĞİLLER'

Eylemde konuşan hasta tutsak Hamdüsena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada, verilen ağır hapis cezalarına işaret ederek, “Davalarından pişman olmadıkları için tutsaklarımızın infazları yakılıyor. Tek kişilik hücre cezaları veriliyor. Kitap cezası, iletişim cezası ve daha birçok keyfi cezalar veriliyor. 650 ağır hasta tutsak var. Meclis’e gittik, siyasi partilere gittik, kurumlara gittik dosyalarını masalarına bıraktık, fakat yine de sesimizi duyan olmadı, herkes gözünü, kulağını kapattı. Devlet sadece yasalarının peşinden gitse bile çocuklarımız cezaevinden çıkacak. Hak, hukuk, adalet istiyoruz. İnsanlık istiyoruz. Yeter artık bu zulmü kabul etmiyoruz. Zindanlar nasıl direniyorsa biz de öyle direneceğiz. İstanbul ve İzmir’deki aileleri selamlıyoruz. Canımızdaki son damla kana kadar da mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Eylem, “Bijî berxwedana zindanan”, “Hak, hukuk ve adalet” sloganlarıyla son buldu.