Tutsak annelerine para cezası kesildi!

Tutsak anneleri ile HDP ve TUHAYDER yöneticilerine açlık grevlerine dikkat çektikleri için para cezası kesildi!

Van’da açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çeken aileler ile kurum temsilcisi ve siyasetçilere ceza kesildi.
Tutsak ve barış annelerine, TUHAYDER Van Şubesi yöneticileri ve HDP il eşbaşkanları ile yöneticilerine, “Kabahatler Kanunu” gerekçe gösterilerek, 320'şer TL para cezası kesildi. Cezaları kesen Van Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi, bazı annelere 3’er kez para cezası kesti. 
HDP binasında buluşarak, ceza tutanaklarını kaldırarak tepki gösteren tutsak annelerine, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, milletvekili Muazzez Orhan, il eşbaşkanları, TUHAYDER yöneticileri ve çok sayıda kişi destek verdi. 
Barış Annesi Zekiye Kaya, “Çocuklarımızın ölmemesi için oturma eylemi yaptık. Bizler ölümler olmasın ve barış olsun diye oturma eylemi gerçekleştirdik. Fakat bu barışçıl çağırımıza karşı para cezası kestiler” diye konuştu.

'ÖDEMEYECEĞİZ'

Cezaları ödemeyeceklerini belirten Kaya, şöyle dedi: "O parayı ödemeyeceğiz. Çünkü biz hiçbir suç işlemedik. Çocuklarımızın ölmemesini istedik ve barış ellini uzattık. Bizler cezaevlerinde tabut çıkmasın diye alandaydık. Bizlere ne kadar ceza keserlerse kessinler, bizler bu cezaları ödemeyeceğiz."