Türk devleti Efrîn ve Şehba'ya saldırıyor!

Türk ordusu ve ona bağlı çeteler, Bab’da DAİŞ’e karşı ağır kayıplar verince gündemi değiştirmek için Efrîn ve Şehba köylerini bombalamaya başladı. Dün gece Marea’dan Şeh İsa’ya sızma girişiminde bulunan dört çete de öldürüldü.

Türk devleti kendisine bağlı Sultan Murad, Ehrar Şam, Feylak El Şam, Ehrar Şarkiye, Fırkat El Hemze gibi çeteler başta olmak üzere birçok grupla yaklaşık iki aydır Bab’ı almak için saldırılar başlattı. Savaş uçakları, obüs, grad füzeleri ile Rusya, bir dönem Suriye Baas rejimi ve son zamanlarda ABD ve koalisyon güçlerinin savaş uçaklarının da desteği ile gerçekleştirdiği saldırılara rağmen Bab’da istediği sonucu elde edemedi. 

Türk ordusu ve bağlı çeteleri Bab’da istediklerini elde edemeyince yeniden Efrîn ve Şehba köylerine saldırmaya başladı. Yaklaşık bir haftadır Efrîn ve Şehba’nın köylerini aralıksız bir şekilde bombalayan Türk ordusu ve çetelerine Devrimciler Ordusu, QSD güçleri ve YPG güçleri tarafından karşılık veriliyor. 

5 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Türk ordusu ve çeteleri son on gündür Şehba ve Efrîn'in köylerine havan, obüs, doçka gibi ağır silahlarla saldırıyor. Türk ordusu ve çeteleri saldırılarını Tel Cibrin, Exterin, Erşabe, Ezaz ve Marea’da yaptığı karargahlardan gerçekleştiriyor. Dün gece yine saat 17.00'da saldırılar başlatıldı. Saldırılar sabah saatlerine kadar sürdü. Bu saldırıların yanı sıra Marea’dan bir grup çete Şeyh İsa köyüne sızma girişiminde bulundu. Sızma girişiminde bulunan çetelerle Devrimciler Ordusu ve QSD savaşçıları arasında yaşanan çatışmada, 5 çete öldürüldü.

Türk ordusu ve çeteleri en fazla Tel Cibrin karargahı ile Ezaz'da karargah haline getirdiği hastaneden saldırıyor.

SALDIRILAN KÖYLER

Türk ordusu tarafından son on günde saldırıya uğrayan köyler şunlar: "Fila El Qadi, Meraanaz, Mınıx askeri havaalanı ve köyü, Ayn Dekne, Belüniye, Tel Rıfat, Şeyh İsa, Hisacık, Tel Cican, Tehane."