Türkmen Cephesi binası ateşe verildi

Pirdê'de bulunan Türkmen Cephesi binasının gençler tarafından ateşe verildiği bildirildi.

Kerkük'e bağlı Pirdê kasabasında bulunan Türkmen Cephesi binası bugün sabah saatlerinde yakıldı.

Konuya ilişkin Roj News’e açıklamada bulunan Pirdê kasabası Polis Merkezi yöneticisi Eqîd Bêstûn Qenarî, konu ile ilgili ajansımıza yaptığı açıklamada, bir grup Pirdêli gencin Türkmen Cephesi binasına saldırdığını ve binayı ateşe verdiğini kaydetti.

Peşmerge güçlerinin Pirdê sınır bölgelerinde olduğunu, Heşdî Şebî'nin de kasabaya birkaç kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirten Qenarî konuşmasını şöyle sürdürdü: "Peşmerge güçleri ve Heşdî Şebî arasında zaman zaman çatışma yaşanıyor. Peşmerge güçleri bugün Heşdî Şebî'ye ait bir aracı imha etti. Şu an Pirdê kasabasında durum sakin. Kasabada yaşayan halk bileşenleri arasında herhangi bir kargaşa söz konusu değil."

Bedr Tugayları komutanı Hadî Amrî, dün yaptığı açıklamada Heşdî Şebî'nin söz konusu bölgelerden çıkarak, kent merkezlerinin dışına çekileceğini açıklamıştı. Heşbi Güçleri bugün Kerkük başta olmak üzere birçok kent merkezinden çıktı.

Erşad Salih başkanlığındaki Türkmen Cephesi partisi Iraklı Türkmenler arasında Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olan bir parti. Hatta direkt Türkiye tarafından yönetildiği ileri sürülüyor.