Türkiye, Kürdistan ve yurt dışında eylemler son buldu-YENİLENDİ

Öcalan'ın çağrısı üzerine Kürdistan, Türkiye ve Avrupa'daki açlık grevcileri, eylemlerini sonlandırdı.. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından, tecride karşı açlık grevi ve ölüm orucunda olanlar eylemlerini sonlandırıyor. Eylemciler, Öcalan'ın özgürlüğüne kadar mücadelenin devam edeceği mesajını verdiler.

MARDİN
Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde açlık grevi eylemlerini sürdüren Gurbet Ektiren, Mahsun Şen, Murat Aksin, Ahmet Öngün ve Halef Yiğit, Öcalan'ın çağrısının ve cezaevlerinden gelen açıklamanın ardından eylemlerini sonlandırdı.  
Eylemciler, daha sonra evlerine gelen ambulansla Amed'de  bulunan Memorial Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarılacak. 
Kızıltepe’deki açlık grevi eylemcilerinden Ahmet Öngün, şöyle dedi: "Direnişin her zaman çözüm getireceğini bir kez daha gördük. Bundan sonra herkeste bu inancın büyümesi gerekiyor."

İSTANBUL
Silivri 5 No’lu Cezaevi'nden 16 Mayıs'ta tahliye olan Vedat Hesass da İmralı tecridine karşı 16 Ocak'tan bu yana girdiği açlık grevini Başakşehir'de bulunan evinde sürdürüyordu.
Hesass, "Eylemimiz sistemi ciddi derecede sarstı. Amacımıza ve zafere ulaştık. Çünkü eylemimizde kararlıydık. Annelerin rolü büyüktür. Anneler hareket etmemiş olmasaydı, farklı olabilirdi" dedi.
İmralı tecridine karşı 1 Mart’ta cezaevinde başladığı açlık grevini tahliye olduktan sonra evlerinde devam ettiren İhsan Sinmiş ve Tuncer Sağlam, eylemlerini sonlandırdı.

AMED'E GETİRİLECEKLER
Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde başladığı eyleme tahliye olduktan sonra evinde sürdüren Barış Annesi Hadle Oğur da, açlık grevini sonlandırdı.
Oğur’un, önümüzdeki saatlerde ambulansla Amed'de bulunan Memorial Hastanesi’ne kaldırılacağı belirtildi. 
Öte yandan Urfa T Tipi Cezaevi’nde 1 Mart tarihi itibariyle açlık grevinde olan HDP Ceylanpınar eski İlçe Eşbaşkanı Hızni Kılıç da, açlık grevini sonlandırdı. Kılıç’ın, tedavi için ambulansla Amed'e hareket ettiği öğrenildi. 

VİYANA
Avusturya'nın başkenti Viyana'da 116 gündür açlık grevinde olan Sultan Yiğit, eylemini Öcalan'ın çağrısının ardından sonlandırdı.
Yiğit, "Önderlik özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek" mesajını verdi.

CENEVRE
Tecride karşı 20 Şubat’tan beri süresiz-dönüşümsüz bir şekilde Cenevre’de açlık grevi direnişinde olan Mehmet Ali Koçak, Öcalan’ın avukatları aracılığıyla yaptığı çağrı üzerine eylemini sonlandırdığını duyurdu.

Koçak, Öcalan’ın avukatlarının ve Leyla Güven’in yaptığı açıklamanın ardından Cenevre Kürt Toplum Merkezinde onlarca kişinin katılımıyla bir açıklama yaptı. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde söz alan Koçak, direnişin kazandığını ifade ederek, "mücadeleye devam" mesajı verdi. 
"Önderliğimiz ve halkımız için mücadelemiz farklı şekilde devam edecek” diyen Koçak, ilerleyen saatlerde tedavi amacıyla hastaneye kaldırılacak. 

BERLİN
Almanya’nın başkenti Berlin’de 4 Kürt aktivist; Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak açlık grevi eylemini sürdürüyordu.
Mele Mustafa Tuzak’ın eylemi 134. gününde, Şiyar Xelil’in 121. günündeydi. Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemleri ise 118. gününe girerken, Öcalan'ın çağrısı üzerine NAV-DEM’in Berlin’deki lokalinde basın toplantısı düzenlendi.
Berlin’deki Kürt kurum temsilcileri ile kalabalık bir aktivist grubun hazır olduğu basın açıklamasında Tuzak, Xelil, Kobanê ve Bağdur, eylemlerini bitirdiklerini belirttiler. İmralı’daki tecridin bitirilmesinden dolayı sevinçlerini dile getiren eylemciler, “Başkan Apo’nun sağlığı ve özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz” mesajını verdiler.
Daha önce Kassel, Duisburg ve Nürnberg kentlerinden açlık grevi direnişine katılan aktivistler, geçtiğimiz Mart ayından itibaren eylemlerini toplu şekilde Berlin’de sürdürme kararı almıştı. 

YUSUF İBA DA SONLANDIRDI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Kanada'nın Toronto’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Kürt Gazeteci Yusuf İba da eylemini sonlandırdı. İba, 4 aydan fazla süredir açlık grevindeydi.

ÇAKICI: BU EYLEMİMİZİ ZAFERLE TAÇLANDIRDIK

127 gündür Hollanda’nın Den Haag kentinde açlık grevi direnişinde olan Hasbi Çakıcı da eylemini sonlandırdı. Yaptığı açıklamada, “Leyla Güven arkadaşımızın aldığı karar sonrasında biz 127 gün önce eylemimize başladık. Öndeliğimiz şahsında Kürt halkına yapılan bu tecridi kabul edemezdim. Önderlikle yapılan görüşmede, eylemin sonlandırılması çağrısı sonrasında Leyla Güven’in, Strasbourg’daki arkadaşların açıklamasından sonra bizler de bu eylemimizi zaferle taçlandırdığımızı deklare ettik ve sonlandırdık. Bu eylemin başarısını anaların direnişine bağlıyorum. 8 arkadaşımız şehit oldu. Onlar da bizim onurumuzdur. Herkesi selamlıyorum. Bu Kürt halkının başarısıdır” dedi.

YILDIZ: DİRENİŞİN İLK AŞAMASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

128 gündür Den Haag’da açlık grevi direnişinde olan Hüseyin Yıldız ise, bugün direnişin ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını belirtti.

“Özgürlük hareketinin ve Leyla Güven yoldaşın bu açlık grevini başlattığı zaman tecridi kırmak, Kürdistan’ı özgürleştirmek ve Ortadoğu’yu demokratikleştirme hamlesi olarak bu hamleyi adlandırdı. Serok Apo’nun talimatıyla ilk aşaması bugün bitirildi. Bu büyük bir başarı ve coşkuyla bitti. Ne mutlu bize ki Serok Apo gibi bir Önderliğimiz onun yarattığı fedai özgürlük çizgisi bu mücadeleyi bu aşamaya getirdi. Ne mutlu Kürt halkına öyle bir Öndeliğe öyle bir Kürt halkına sahip. Ne mutlu biz özgürleşen Kürt ulusuna. Biz şehit Fidan yoldaşın dediği gibi Serok Apo’nun yarattığı Kürdüz” diyen Yıldız Öcalan’ın yarattığı Kürde yakışanın onun Ortadoğu ve Türkiye ile Kürdistan’da istediği hedeflere ulaşmak olduğunu söyledi.

Bir sonraki adımın, ahlaki, politik toplum ve demokratik ulus çizgisinde AKP/MHP faşizmini yıkarak, Kürdistan’ı özgürleştirmenin adımı olacağını da sözlerine ekleyen Yıldız, “Bu eylemin komutanlığını yapan ve bu eylemin zafere ulaşmasında büyük emekleri olan şehitlerimizi saygıyla selamlıyorum. Bu onların mücadelesine ve özgürlük hareketine layık ahlaki politik toplum ve özgür bireyi olarak rolümü -bundan önce istenilen düzeyde oynamadığım rolümü- oynayacağım” dedi.

ÖZDEMİR: BÖYLESİ ONURLU BİR DİRENİŞİN PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUM

Almanya’nın Köln kentinde eylemine başlayan ve Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden Özkan Özdemir ise, böylesi bir direnişin parçası olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Özdemir şunları belirtti: “Zafer tüm halklarımızın zaferidir. Fedai eylemcilerin zaferidir. Tecrite karşı mücadele ancak büyük bir halk gerçekliği ile yürütülebilir. Kürt halkı gibi direnişçi bir halkın varlığıyla hayata geçebilir. Tecride karşı mücadelemiz bir bütün olarak devam edecek sokaklarda meydanlarda. Faşizme bir gedik açmış olmaktan, tecritte bir gedik açmış olmaktan dolayı bütün direnişçi arkadaşlarımla bu onuru paylaştığımı söyleyebilirim.”