Türk uçakları bir köyü bombaladı

Türk savaş uçakları Cumartesi gecesi Kandil’e yönelik bombardımanda sivillere ait bir evi hedef aldı. İki kişinin yaralandığı saldırıda, evler, araçlar, bağ ve bahçeler zarar gördü.

Türk savaş uçakları saat 21.30 sıralarında Suredê köyünü bombaladı. Sivil yerleşim alanı ve sivil alt yapıların hedef alındığı saldırıda, bir çok ev zarar gördü, camlar kırıldı, duvarlar yıkıldı, bağ ve bahçeler tahrip oldu. Ayrıca bir çok araç da bombardımanın etkisiyle hasar gördü.

Saldırıda Hemin Mamkak bir köy sakini ile aynı köyden adı öğrenilemeyen bir kadın yaralandı.

Köy sakinleri, bombardıman ardından olay yerinde toplanarak Türk devletine tepki gösterdi.

Yaralanan Hemin Mamkak, “Ben mi PKK’liyim?” diye sordu. Mamkak, “Bakın, saldırıda akrabam olan kadınla birlikte Türk devletinin attığı kazanlardan (kazan bombası) kaynaklı evlerimizin camları kırıldı ve yaralandık. Türk devleti bu amaçla bizi korkutmaya ve bizi köylerimizden çıkarmaya çalışıyor ama başaramayacak” diye ekledi.

Köy sakini Lejna Barana, Türk devletinin “PKK’nin kamplarını vuruyoruz” iddiasıyla, köylülere ait evleri bombaladığını ve zarar verdiğini söyledi.

Türk devletini kınayan Barana, akrabası olan iki kadının yaralandığını ve tedavi edildiğini söyledi.

Bombalamaya tepki gösteren diğer köy sakini Hesen Mihemed, Türk devletinin yıllardır Kandil’i bombaladığını hatırlattı.

Sivil alanların bombalanarak halka korku salınmaya çalışıldığını söyleyen Mihemed, Türk devleti ne yaparsa yapsın korkmadıklarını ifade etti.

Mihemed, bölgesel hükümet ve merkezi Bağdat hükümetinin izni dahilinde bu saldırıların gerçekleştiği tepkisinde bulunarak, her iki yönetimin saldırılara tepki mahiyetinde açıklama yapmadığını belirtti.

Saldırı ardından köy sakinleri, zarar gören ev ve bahçelerini onarmaya başladı.