‘Türk ordusunun operasyonları hezimetle sonuçlanmıştır’

Halk Savunma Merkezi Karargahı Komutanlığı, Türk ordusunun gerilla güçlerine karşı başlattığı operasyonların hezimete uğradığını duyurdu.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk ordusunun Amed, Zap ve Botan’ın bir çok bölgesinde başlattığı operasyonlar hakkında bilgi verildi.

Gerilla direnişine dikkat çeken Komutanlık, Türk ordusunun başarısızlığa kılıf aradığını belirtti.

Gerilla direnişini takdir eden Halk Savunma Merkezi Karargahı Komutanlığı, ‘’başarılarının devamını diliyoruz’’ dedi.

AMED’DEKİ OPERASYON BAŞARISIZ OLMUŞ

Komutanlığın açıklamasında, Amed eyaletindeki operasyona ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı: ‘’16 Haziran günü İşgalci TC ordusunun Amed’in Şehit Kendal, Şehit Navdar ve Şehit Kawa bölgeleriyle, Medya Savunma Alanları’nın Zap bölgesine yönelik başlattığı operasyonlar, bu operasyonlardaki çatışmalar ve güçlerimizin düzenlediği eylemlere ilişkin Basın İrtibat Merkezimiz, günlük açıklamalarla kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirmiştir.

Amed eyaletimizi hedefleyen işgalci saldırılar, mayıs ayı sonunda Lice ilçe kırsalında başlamış fakat umduğunu bulamamıştı. Gerilla güçlerimiz darbe vurdukça operasyon gücü değiştirilmiş ve operasyonun kapsadığı alan da genişletilmiştir. Yoğun İHA keşif faaliyetinin, savaş uçakları ve kobra helikopterlerinin atış desteği ile karadan ilerleyen binlerce asker, gerillalarımızın üstün taktik yaratıcılığı ve hareket tarzı karşısında başarısız olmuştur.’’

TÜRK ORDUSU BAŞARISIZLIĞA KILIF ARIYOR

Türk ordusunun başarısızlığa kılıf aradığını belirten Komutanlık, açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘’Başarısızlığına kılıf arayan işgalci TC ordusu, intikamını halkımızdan almak istercesine vahşi uygulamalarda bulunmuştur. 1994’te ülke genelinde yürütülen insanlık dışı pratikleri aşan bir düzeyde katliam politikası uygulamış; operasyon boyunca köylerine giriş çıkışları engellenerek mağdur edilen halkımız, keyfi gerekçelerle kaçırılmış, tutuklanmış ve kurşunlanmıştır.

Tüm girişimlerine rağmen hedeflerine ulaşamayan İşgalci TC ordusunun Amed operasyonu hiç şüphesiz kendileri açısından hüsran ve hezimet ile sonuçlanmıştır.’’

ZAP VE BOTAN OPERASYONLARI

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Çukurca sınır hattından Zap bölgesine ve Botan’daki operasyonlara ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

‘’Aynı şekilde işgal güçleri Güney Kürdistan’ın Zap bölgesinde de son yılların en büyük operasyonlarından birini başlatmıştır. 16 Haziran’dan bu yana elinde bulunan tüm teknik imkanları kullanan işgalci TC ordusu, güçlerimizin savunma hatlarını aşamamıştır. 24 saat İHA gözetiminde tuttuğu alanı obüs ve havan toplarıyla aralıksız bombalayan işgal askerlerinin alanda ilerlemesine izin verilmemiştir. Kürdistan gerillası, yoğun keşif uçuşları, kobra helikopterleri ile savaş uçaklarının bombardımanlarına rağmen işgalci askerlerin mevziilerine sızarak onlarca başarılı eylem gerçekleştirmiştir.

Yine işgalci TC ordusu Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Hîlal, Mijîn ve Şirif köyleri çevresinde de büyük bir operasyon başlatmış, fakat bu operasyon da aynı akıbete uğramıştır. Tüm düşman yönelimlerine karşı hazırlıklı bulunan Kürdistan gerillası, operasyonun ilk saatlerinden itibaren işgalci askerleri hedefleyen başarılı eylemler düzenlemiş ve önemli darbeler vurmuştur. Aldığı darbeler nedeniyle ilerleyemeyen Türk Ordusu, operasyonunu geri çekmek zorunda kalmıştır.

Amed’te, Zap’ta ve Şırnak’ta gösterilen gerilla direnişi büyük derslerle doludur ve önemli sonuçlar yaratmıştır. Düşmanın teknolojik silahlarına karşı yaratıcı gerilla taktiklerinin ne denli başarılı olduğu bir kez daha ispat edilmiştir. Düşman bir kez daha boşa çıkmış ve büyük darbeler yemiştir.

GERİLLALAR KUTLANDI

Merkez Karargah Komutanlığı olarak düşman operasyonlarına karşı geliştirilen direnişlerinden ötürü tüm gerillalarımızı takdir ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.’’