Türk ordusu Serêkaniyê’de 1 sivili katletti

İşgalci Türk ordusunun 2 gündür Serêkaniyê sınırında sivilleri hedef alması sonucu 1 sivil yaşamını yitirirken, 1 sivil yaralandı.

İşgalci Türk devleti Efrîn'de sivil katliamlarına ve DAİŞ uygulamalarına imza atarken, genel Rojava sınırındaki saldırılarını da sürdürüyor. Türk devleti dün geceden bu yana Serêkaniyê sınırındaki askeri noktalarından sivilleri hedef alıyor. Türk askerleri bu sabah saatlerinde Serêkaniyê’ye bağlı Til Xelef yolu üzerinde bir emekçiyi hedef aldı. Kontrol noktasını boyarken kalbinden vurulan Ehmed İsa adlı sivil yaşamını yitirdi.

BİR ARAP ÇOCUĞU DA YARALADILAR

Serêkaniyê sınırındaki işgalcilere ait bir nöbet kulübesinden sınırda bulunan Muheta Mahallesi'ndeki sivillere de dün gece ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Abdülkerim Sahlan isimli bir Arap çocuk yaralandı. Yaralanan çocuk Serêkaniyê ’deki Tıbbil Xelif Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Serêkaniyê sınırında Türk ordusunun YPG güçlerine dönük taciz, tahrik atışları ve sivilleri hedef alması günlük olarak sürüyor. Sadece bu ay içerisinde saldırılarda 3 sivil yaralandı.