Türk ordusu Şehit Gulan ve Şehit Simko Şehitliği’ni yıktı

Türk ordusu dün gece Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği hava saldırısında Kandil’deki Maradu köyündeki Şehit Gulan ve Şehit Simko Şehitliği’ni yıktı. Şehitlikteki birçok mezar zarar görürken, müze de yıkıldı.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları dün akşam saatlerinde Güney Kürdistan’ın Qeladizê ilçesinin Jarawa beldesine bağlı Alye Reş, Bestê ve Maradu köylerine yönelik hava saldırısı düzenledi.

Dün geceki saldırıda Maradu köyündeki Şehit Gulan ve Şehit Sımko Şehitliği’ni de bombaladı. Saldırıda birçok mezar tahrip olurken, şehitlerin fotoğraflarının ve anılarının tutulduğu Şehit Gulan ve Şehit Simko Müzesi de yerle bir edildi.

Şehitlikte bulunan birçok ağaç zarar görürken, şehitliği ziyaret edenler için yapılan alan da yıkıldı. Bombardıman sonucunda şehitlikte bulunan bir Kuran-ı Kerim ve kitaplar da etrafa saçıldığı görüldü.

 

İşgalci Türk devleti tıpkı DAİŞ gibi daha önce Efrin ve Kuzey Kürdistan’da birçok şehitliği bombalayıp, yıktığı gibi dün da Şehit Gulan ve Şehit Simko Şehitliği’ni hedef alarak, mezarlıkları yıktı.

Türk devletinin yaptığı bombardıman sonucunda köylülere ait birçok alan zarar gördü.

https://imgur.com/a/HUbbK