Türk işgalciliğine karşı Serêkaniyê ve Kobanê eylemde

Türk devletinin işgalci tehdit ve saldırılarına karşı Serêkaniyê'de yürüyüş düzenlendi, canlı kalkan eylemi başlatıldı. Kobanê'de ise nöbet eylemi 3. gününde.

Serêkaniyê halkı, Türk devletinin işgal tehditlerine karşı canlı kalkan eylemi başlatmak için bu sabah Mala Gel (Halk Evi) önünde bir araya geldi.

Halk, “Yaşasın halkların birliği”, “Türkiye işgalciliğine hayır”, “Erdoğan terörüne hayır”, “Erdoğan ve çetelerinin sivil katliamlarına karşı uluslararası sessizliğe hayır” yazılı pankartlarla sınıra doğru yürüdü. 

Canlı kalkan eylemi sınıra ulaşan halkın nöbet tutulacak çadırı kurmasıyla başladı.

KOBANÊ

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditlerine karşı Kobanê’de başlatılan nöbet eylemi de yüzlerce kişinin katılımıyla sürüyor. Nöbeti bugün Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi devraldı.

Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enver Müslim, eylem çadırında konuşma yaptı. Müslim “Türk devletinin işgal tehditlerine karşı nöbet eylemindeyiz. Tehditlerden korkmuyoruz” mesajını verdi.

Demokratik ulus projesinin Ortadoğu halkları için örnek olduğunu belirten Müslim, halkların birliğiyle demokratik bir Suriye’nin inşa edileceğini belirtti.