Türk devletine 40'ıncı yıl mesajı

Türk devletinin hava saldırılarını yoğunlaştırdığı ve '3 kişi bir araya gelemiyor' propagandası yaptığı bir süreçte yüzlerce gerilla, görkemli 40’ıncı yıl kutlamaları yaparak da yanıt veriyor.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Garzan, PKK’nin 40 yıldır ortaya koyduğu mücadeleyle Ortadoğu'daki tüm halk ve inanç topluluklarının umudu haline geldiğini söyledi.

Yoğun savaşa rağmen yıllık Merkez Komitesinin olağan toplantısını Medya Savunma Alanları'nda yapan PKK, 40. Yıl kutlamalarını da törenlerle kutluyor. Savaş ve keşif uçaklarının yoğun saldırıları altındaki kutlamayı ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıyı PKK Yürütme Komitesi Üyesi Ruken Garzan ile konuştuk.

PKK BELİRLEYİCİ BİR GÜÇ

Kürdistan merkezli Üçüncü Dünya Savaşı'nın tetiklediği değişimin askeri ve siyasi yansamalarının yeni çelişki ve çatışmaları ortaya çıkardığını kaydeden Garzan, bu durumun yeni kazanımları ve riskleri içerisinde barındırdığını söyledi. Kürdistan, Ortadoğu ve dünyada belirleyici bir aktör haline gelen PKK'nin 40 yıldır ortaya koyduğu özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesiyle Kürdistan, Türkiye, Ortadoğu’da yaşayan Türk, Arap, Fars, Ermeni, Süryani, Türkmen ve diğer halk ve inanç topluluklarının umudu haline geldiğini belirten Garzan, şöyle devam etti: "PKK, yeniden doğuş ve diriliş anlamına geliyor. Sömürgecilere karşı başkaldırıdır. Özgürlük ruhudur. PKK halklar için sembolik değildir. Bu açıdan her 27 Kasım, PKK’ye yeni rol ve misyon yüklüyor. 40 yıllık mücadele de direniş ruhuyla yüzlerce, binlerce şehit verildi. PKK ideolojisi, felsefesi, çizgisi için kendilerini feda ettiler. PKK tüm bunların toplamıdır. Dolayısıyla PKK’nin kuruluşunu kutlamak şehitlere, kahramanlara, fedailere bağlılığın ifadesidir. Bu değerleri sahiplenmektir. Halkların umudu haline gelen PKK’nin kuruluşu, halklar tarafından bir bayram olarak tanımlanıyor. Bu durum bir kültür ve gelenek haline geldi."

GERİLLA ZAFERE KİTLENDİ

Son dönemlerde Bakurê Kurdistan'da gelişen gerilla eylemlerine de değinen Garzan, gerillanın 40. Yıla girerken başarı ve zafere daha fazla kitlendiğini söyledi. Garzan, son dönemlerde gerillaların Serhed, Şemzînan, Avaşin’de ortaya koyduğu etkili eylemlerle Türk devletine ağır darbeler vurduğunu hatırlattı. Türk devletinin gerilla eylemleri karşısında çaresiz kaldığını, yoğun teknik kullanarak sonuç almaya çalıştığını ifade eden Garzan, "Ne yaparlarsa yapsınlar başarısızlığa mahkumdurlar" dedi.

YÜZLERCE GERİLLA İLE KUTLAMA

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırı ve keşif uçuşlarını yoğunlaştırdığı ve '3 kişi bir araya gelemiyor' propagandası yaptığı bir süreçte yüzlerce gerilla ile görkemli 40. Yıl kutlaması yapıldığına dikkat çeken Garzan, şunun altını çizdi: "Gerilla aslında bu tutumuyla düşmana cevap da veriyor. Gerilla düşmana diyor ki; senin savaş uçağın da keşif uçakların da bizi durduramaz."

25 KASIM SEMBOLİK DEĞİL

Kadın Özgürlük Hareketi olarak 5 bin yıllık erkek egemen zihniyete karşı mücadele ettiklerini belirten Garzan, 25 Kasım’ı sembolik olarak ele almadıklarını; kadının ve kadın mücadelesinin sadece bir günle sınırlandırılamayacağını kaydetti. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Ruken Garzan, "Kadın Hareketi olarak yaşamın her anını mücadeleye çeviriyoruz. Önümüze büyük hedefler ve amaçlar koyduk. Kadın gerillalar olarak tüm kadınları selamlıyor, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyorum" dedi.