Türk devleti Sidekan'ı bombaladı, sivil yaşam tehdit altında

Türk savaş uçakları Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesinde sivil yerleşim alanlarını hedef aldı, bir çok bağ ve bahçe zarar gördü.

Alınan bilgilere göre, Türk savaş uçakları Sidekan’a yakın köyleri ve Bıradost bölgesinde bulunan, Xakurkê, Geliyê Reş, Xınêrê’yi bombaladı.

Bombardımanda sivil yerleşim alanlarına yakın yerlerin hedef alındığı bildirildi. Bombardıman sonucunda bir çok bağ ve bahçenin zarar gördüğü öğrenildi.

Rojnews’in haberine göre Sidekan beldesi sorumlusu İhsan Çelebi, “Türk devleti birkaç gündür sürekli Sidekan’a bağlı köyleri ve Bıradost bölgesini bombalıyor. Bombardıman sonucunda köylülere ait birçok yer zarar gördü” dedi.

Çelebi, “Bıradost bölgesinde yaşayan köylülerin durumu iyi değil. Türk devletinin bombardımanından dolayı köylerini terk etmek zorunda kalan köylüler bombardımanlar devam ettiği için dönemiyor” diye ekledi.

Türk devletinin Sidekan’a yönelik saldırılarına bir an önce son vermesini isteyen Çelebi, bölgede yaşayan köylülerin hayati tehlike altında olduğunu söyledi.