Türk: Bu iktidara karşı mücadeleyi yükseltmeliyiz

Seçim çalışmalarını Ömerli’de sürdüren HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, "Biz halkın iradesini tanımayan anlayışa karşı gücümüzü, birliğimizi, demokrasi mücadelemizi yükseltmek durumundayız" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ bugün kentin Ömerli ilçesindeydi. Uzun araç konvoyu ile ilçe merkezine gelen Türk ve Altındağ’a, partinin Ömerli Belediye Eşbaşkan adayları Türkan Bakır ve Cuma Tuğay ile birlikte Mardin Milletvekili Tuma Çelik eşlik etti.

Ziyaret öncesinde ilçenin birçok noktasına zırhlı polis araçları konuşlandırıldı. Araç konvoyu ile ilçe merkezinde tur atan HDP’liler, halkı ve esnafları selamladı. Yoğun ilgiyle karşılaşan adaylar, atılan kent turunun ardından açılışı yapılacak Seçim Koordinasyon Merkezi  önüne geldi.

Burada saatler öncesinden toplanan kitle, eşbaşkan adaylarını alkışlarla karşıladı.  Ömerli Belediye Eşbaşkan adayları Türkan Bakır ve Adayı Cuma Tuğay halka hitap etti.

Ahmet Türk  ise yaptığı konuşmada, “Özgürlükler askıya alınmış, zulüm politikası, baskı politikası artık iliklerimize işlemiştir. Biz bunu hak etmedik. Halklar olarak bunu hak etmedik. Arap’ı, Türk’ü, Süryani’si bu topraklarda kardeşçe yaşarken, bugün yürütülen siyaset adeta Türk’ü Kürt’e, Arap’ı Kürt’e, Süryani’yi Arap’la karşı karşıya getirmek için her türlü oyun oynanmaktadır. Biz buna izin vermeyiz. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Binlerce yıl daha yine Arap’ı ile Süryani’si ile bu topraklarda kardeşçe yaşayacağız” dedi.

DBP’li 96 belediyeye kayyum atandığını hatırlatan Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyelerimiz kayyumlar tarafından işgal edildi. Halkın iradesi ipotek altına alındı. Biz halkın iradesini tanımayan anlayışa karşı gücümüzü, birliğimizi, demokrasi mücadelemizi yükseltmek durumundayız. Gelecek için, barış için, demokrasi içi, özgürlükler için ortak demokratik bir mücadeleyi büyütmek zorundayız. Amacımız bu ülkeye demokrasi getirmektir. Bu ülkeye kardeşliği getirmektir. Bu hukuksuzluğa son vermektir. Bizim mücadelemiz aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. Biz bu anlayış ile birbirimizi kucaklamak zorundayız. İnanın ki ben ezildiğimde, siz de ezileceksiniz. Ben yoksullaştığımda, siz de yoksullaşacaksınız. Ve yahut bir kardeşiniz zulüm gördüğünde yarın o zulümle siz de karşı karşıya kalacaksınız. Bunun yüzden halkın iradesini ortaya koymak için hepimiz çaba içinde olmalıyız. Bu iktidarı geriletmek zorundayız, bu zulmü geriletmek zorundayız. Bunun için de demokratik bir yönetimin temelini atmalı, bir arada olmamız lazım.”

Belediyelere atanan kayyumların tüm icraatlarını seçim sonrası halkın gözlerinin önüne sereceklerini vurgulayan Atmet Türk, “Bir kayyum atanmış belediyelerimize. Yarın göreceksiniz neler neler çıkacak ortaya. Bütün yapılan işlemleri, bütün yapılan ihaleleri size söz veriyoruz ilçe ilçe asacağız. Bütün halkımız görecek hangi hizmetler yapıldı. İhalelerde neler döndü. Bütün bunları gözünüzle göreceksiniz”  şeklinde konuştu. 

Türk, 31 Mart’ta geri alacaklarını belirttiği belediyeyi şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile yönetmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarına karşı 107 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e değinen Türk, “Özgürlükler için, demokrasi için, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için bedenini ölüme yatırmış. Bu topraklar, bu insanlar, bu halk özgürleşsin diye. İşte bizim anlayışımız budur. Biz halkımız için varız. Demokrasi için varız. Kardeşlik için varız”  dedi.