Türk askeri, Dersim'de cenazelere basarak poz verdi!

Türk askerinin, insanlık dışı uygulamalarına bir yenisi eklendi. Askerlerin, Dersim'de şehit düşen gerillaların cenazelerine ayaklarıyla basarak poz verdiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı(MA)'nın haberine göre, Dersim’de Türk ordusunun yaklaşık 1 haftadır operasyonları devam ederken, HPG’lilerle asker ve polisler arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda can kayıplarının olduğu belirtiliyor. Çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen HPG’lilere ait olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Paylaşılan bazı fotoğraflarda askerlerin cenazelere '90’lı yıllarda olduğu gibi ayak basarak poz verdiği, bazı fotoğraflarda ise askerlerin cenazelerin başında bekleyerek toplu fotoğraf çektirdiği görüldü. MHP Eskişehir İl Yöneticisi Sibel Şengül de fotoğrafları Twitter hesabından, insanlık dışı bir ifadeyle “Tunceli leşleri, TSK yargı dağıtmaya devam ediyor” şeklinde paylaştı.

‘KERBELA'DA DA AYNISI YAPILDI'

MA'ya konuşan Demokratik Aleviler Derneği (DAD) Yöneticisi Pir Nesimi Gemlik, "Eğer bugün insanlıkta Kerbela yaşanmışsa ve bugüne kadar unutulmamışsa, bu örneklerden kaynaklıdır. Hz. Hüseyin’in kafası kesilerek tepsiye konulması, kadınların çıplak bir şekilde develere bindirilerek teşhir edilmesi, şu anda cenazelere ayak basılarak teşhir edilmesi, o dönemin anlayışıdır. Bu anlayış sürekli kendisini tekerrür ediyor. Tarihte Osmanlı döneminde de aynı örnekler vardır” diye konuştu.   

'O İŞKENCE AİLELERE VE TOPLUMA...'

Gemlik, şunları da söyledi: "Bir kere ölü de hüküm kalkar. Ölüleri cezalandıramazsın. Ölü birine bunu yaparak aslında toplum cezalandırılmak isteniyor. O işkence aslında topluma ve ölen kişinin ailesine yapılmak isteniyor. Bu tür davranışlar bir insanlık ayıbıdır. Alevi inancında bu insanlar düşkün ilan edilir ve lanetlenir. Toplumdan kovulurlar. Öveni de yapanı da lanetliyoruz.”