Türk İşgaline Karşı Mücadele Cephesi: Türk askerini çıkarın!

Türk İşgaline Karşı Mücadele Cephesi, Türk askerlerinin Kürdistan bölgesinden çıkarılması kararını alınmasını istedi.

Çok sayıda aktivist, din alimi, parlamenter, şahsiyet ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin içinde yer aldığı Türk İşgaline Karşı Mücadele Cephesi, Süleymaniye’de basın açıklaması yaptı. Açıklama Kürdistan Parlamentosu önünde eyleme yaptı. Türk İşgaline Karşı Mücadele Cephesi, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'na da bir dilekçe sundu.

'TEPKİLERİ DÜNYAYA DUYURALIM, TÜRK ASKERİNİ ÇIKARALIM'

Türk İşgaline Karşı Mücadele Cephesi Üyesi Avan Cemal tarafından yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'nda Türk işgaline karşı özel bir oturumun gerçekleşmesini istedi. Cemal, hükûmetten işgale karşı tutumlarını, Kürdistan halkının işgale karşı tepkilerini dünya kamuoyuna duyurması ve Türk askerlerinin Kürdistan bölgesinden çıkarılması kararının alınmasını istedi.

Cemal, hükûmetten 2003 yılında alınan 37. sayılı kararın uygulanması da isterken, Irak hükûmetinden de Baas rejimi ve Türk devleti arasında sınır geçişleri üzerine 1978 ve 1984 yıllarında yapılan anlaşmasının yeninden gözden geçirilmesini talep etti.

EMİN: TÜRK GÜÇLERİNİN BULUNMASI YASAL DEĞİL

Goran Hareketi Parlamenteri Şêrko Heme Emîn ise şöyle dedi: "Türk devletinin Başûrê Kurdistan topraklarını işgal etmesinden rahatsız. Türk ve İran güçlerinin Kürdistan bölgesinde bulunması yasal değildir. Türk İşgaline Karşı Mücadele Cephesi’nin Parlamentoya sunduğu talebi önemli buluyoruz. Üzerinde duracağız. Parlamentonun özel bir oturumla toplanması ve konuya ilişkin acil kararlar almamız gerekiyor."

Kürdistan Parlamentosu, 2003 yılında dış güçlerin (Tük ordusu) Başûrê Kurdistan sınırlarından çıkarılması için 37. sayılı kararı çıkarmıştı.