'Toprak oluncaya dek topraklarımızı bırakmayacağız'

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direneceklerini söyleyen Bradostlu kadınlar, "Biz toprak olana kadar toprağımızı bırakmayacağız" dedi.

Tarihi boyunca direnişi ile ayakta durmayı başaran Güney Kürdistan'ın Bradost bölgesinin direnişine ortaklık eden Bradost kadınları, hala devam eden işgal zulmünü toprağa bağlılıkları ile yendiklerini ifade ettiler. Yaylada yaşamını sürdüren kadınlardan Meryem, 40 yıldan fazladır yaylalara geldiklerini belirterek, "Ancak eskiden daha güzeldi. Şimdi işgalciler rahat ve huzur içerisinde yaşamamıza engel oluyor. Her gün etrafımızı bombalıyorlar. Kendi dağlarımızda hayvanlarımızı otlatamıyoruz. Bu durum hem hayvanlarımız açısından tehlike arz ediyor, hem de tek ekonomik geliri hayvancılık olan halk için sorun olmaktadır" diye konuştu.

Sürekli İran ve Türk devletinin bombardımanı altında olduklarını söyleyen Meryem devamla şunları belirtti: "Biz Kürtlerin birliğini istiyoruz. Ancak bu şekilde işgal durdurulur ve Bradost’a huzur gelir. Geçenlerde Türk devletinin atmış olduğu toplarla Lêlîkan’da 5 yaşındaki bir çocuk katledildi. Ancak kimse bunları görmüyor. Binlerce insanımız katledildi birçoğunun kemikleri bile yok. Kalan ömrümüzü kendi topraklarımızda yaşamak istiyoruz. Bradost topraklarını hiçbir devlet için bırakmayacağız. İnsanın toprağı şerefi ve namusudur. 4 oğlum, 3 kızım var gerekirse toprağım uğruna feda ederim."

'BU TOPRAKLARDA KANIMIZ DÖKÜLDÜ, ASLA BIRAKMAYIZ'

Yıllar önce Sideka ilçesine bağlı olan Lêlîkan köyünde yaşanan bir bombardımanda ailesini kaybeden ve kendisi de yaralanan Suar isimli kadın yaşanan katliama ilişkin, "O katliama karşı çıkılsaydı bu işgal gerçekleşmezdi" dedi.

Katliamda annesini, iki kardeşini ve kuzenlerini kaybeden Suar, "Bunlar dışında da çok sayıda şehitlerimiz var. Türk devletinin zulmü devam ediyor. Bradost sahiplenilmediği için Türkler işgali meşru görüyor. Savaş uçakları sivil yerleşim yerlerini vuruyor. Türk savaş uçaklarının sesinden sabaha kadar uyuyamadığımız zamanlar oluyor. Halk mağdur durumda. Bizim yaşamımız bu dağlarda ve yaylalarda geçiyor. Onun ötesinde bir şeyimiz yok. Biz bu topraklarda kan döktük asla bırakmayız bunu tüm işgalciler bilmelidir. Kendimiz de toprak olana kadar toprağımızı bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.