Tevgera Azadî'nin yeni yönetimi seçildi-YENİLENDİ

Süleymaniye'de kuruluş kongresini yapan Tevgera Azadi yeni yönetimini seçti. Tevgera Azadi'nin Genel Başkanı'na Mihemed Ebdullah seçildi.

Irak'ta resmiyet kazandıktan sonra bugün Süleymaniye'de kuruluş kongresini yapan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi'nin (Tevgera Azadi) parti tüzüğü ve siyasi programının oylanıp kabul edilmesinden sonra yeni yönetimini belirledi.

Irak Yüksek Seçim Komisyonu üyeleri tarafından da izlenen ve Güney Kürdistan ve Irak'ın farklı bölgelerinden 714 delege ve yüzlerce yurttaşın katılımıyla yapılan kongrede partinin yeni yönetimi de seçimle belirlendi.

Eşbaşkanlık sistemi Irak yasalarında olmadığı için partinin kongrede parti genel başkanı seçildi. Tek listeyle gidilen oylamada Mihemed Ebdulah Tevgera Azadî'nin Genel Başkanı seçildi.

711 delegenin oy kullandığı kongrede 19 oy geçersiz sayılırken, 695 oy ise geçerli sayıldı. Genel Başkanın yanı sıra 15 kişilik parti meclisi de seçildi. 

Parti Meclisi'ne seçilen isimler şunlar: Bêrivan Mihemed, Şîlan Şakir, Rebia Ebas, Ronak Mecid, Kelsum Hisên, Rihan Hemadî, Peyam Rehman Resul, Azad Qadir, Nisra Receb, Ebdulwehap Ehmed, Naci Haci Aşûd, Wacide Beyadî, Hemed Mela Ehmed, Komel Serhed, Birêz Mihemed." Xalid Reşîd ile Emîn Tila Emîn de yedek üye olarak seçildi.

Parti kongresinde yürütülen tartışmalarda ise partinin daha önce olduğu gibi fiiliyatta eşbaşkanlık sistemiyle çalışmalarını sürdürmesi oy birliğiyle kabul edildi.