Tevgera Azadî, işgale karşı harekete geçme çağrısında bulundu

Tevgera Azadî, Başûr partilerine Türk işgalciliğine karşı bir an evvel harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Güney Kürdistan’da faaliyet yürüten Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) Eşbaşkanlığı, bugün saat 11:00’da Süleymaniye’de bulunan Tevgera Azadî Merkezi’nde, Türk devletinin Başûrê Kürdistan’a dönük işgal harekâtına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Tevgera Azadî Eşbaşkanı Mihemed Ebdulla, Başûrê Kürdistan’a yönelik Türk işgalciliğine dikkat çekti.

Ebdulla, işgal tehlikesine ilişkin şöyle konuştu:

“Başûrê Kürdistan’ın tamamı büyük bir tehlike altında. Türk devletinin Başûr’u işgal girişimleri gün geçtikçe artmaktadır. Türk devletinin bu işgal harekâtının arkasında başka devletlerde bulunuyor ve bu devletler, Türk devletine desteklerini açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Türk askerlerin Başûr topraklarına girmesi için yol açıyor ve gündemi farklı konularla meşgul ederek, halkın bu durumu görmemesi için çabalıyor. Türk devleti, KDP’yi bu amacı için kullanıyor. Bu nedenle, bütün siyasi tarafları uyarıyoruz; Türk devleti partileri parçalamak istiyor. Bu durumun karşısında durmak, bütün tarafların ve demokrat kişilerin görevidir. Uluslararası toplum da görevini yerine getirmelidir. Çünkü bu tehlike yalnızca Kürt halkı için geçerli değildir.”

Mihemed Ebdulla, konuşmasının sonunda Kürdistan halkına, “Topraklarınızı Raperîn (isyan) ruhu ile savunun” çağrısında bulunarak, Başûrê Kürdistan siyasi partilerinden de bir an evvel toplanıp Türk devletinin işgalciliğine karşı harekete geçmelerini istedi.