Tevgera Azadî'den Şakir'in gözaltına alınmasına tepki

Tevgera Azadî, Eş Başkan Şîlan Şakir'in gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Mevcut iktidarın baskı ve tehditleri, halkımızı korkutmuyor" dedi.

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî), Tevgera Azadî Eş Başkanı Şîlan Şakir’ın dün Dihok’ın Zaxo ilçesinde KDP asayişi tarafından gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

'PARÇALANMIŞLIĞA YOL AÇIYORLAR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şîlan Şakir ve arkadaşlarının asayiş güçleri tarafından gözaltına alınmasını, Tevgera Azadî’ye dönük planlı bir saldırı olarak görüyoruz. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) kontrolü altındaki güvenlik güçleri, meşru olmayan bu saldırının perde arkasını bir an evvel açığa kavuşturmalıdır. Çünkü bu olayın Başûrê Kurdistan’ın yerel durumuna hiçbir faydası yok. Aksine bu saldırı, Kürt evinde daha büyük kargaşaların yaşanmasına ve parçalanmışlığın derinleşmesine sebep oluyor.

Hareket olarak, öğretmen, memur ve diğer bütün halk kesimlerinin yakın zamanda başlattığı protesto gösterilerini destekliyoruz. Göstericilere dönük baskın, tehdit ve saldırılar en çok KDP’nin kontrolü altındaki bölgelerde, şiddet kullanma suretiyle Tevgera Azadî üyelerine karşı uygulanmaktadır.

'TEHDİTLERİNİZDEN ÇEKİNMİYORUZ'

Mevcut iktidarın baskı ve tehditleri, halkımızı korkutmuyor ve halkımızı özgürlük çalışmaları yürütmekten alıkoymuyor. Tevgera Azadî üyesi arkadaşlarımız da tutuklanmaktan ve tehditlerinizden çekinmiyor. Bu saldırılar, mücadeledeki ısrarımızı arttırıyor.”