TEV-DEM: Türk devletinin işgalciliğine sessiz kalınmasın

TEV-DEM çatısında yer alan partiler, Efrîn'e dönük saldırı ve tehditlere tepki göstererek, insan hakları örgütlerine, uluslararası güçlere ve BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu.

TEV-DEM çatısı altında yer alan PYD, Partiya Aştî ya Demokratîk a Kurdistanî, Yektîya Lîberal a Kurdistanî, Partiya Komeleya Niştîmanî ya Kurdistanî ve El-Partî, Türk devletinin işgal tehditleri ve saldırılarına ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, Suriye’deki 7 yıllık savaşta, bölgesel ve uluslararası güçlerin bölgeye müdahale ettiğine ve kendi çıkarları için siyaset yürüttüğüne dikkat çekilerek, “Bu süreçte Demokratik Toplum Hareketi içerisinde yer alan siyasi güç ve örgütler, üçüncü çizgiyi seçti. Hareket, Suriye’nin birliği ve savunması için hareket etmekte ve bölgedeki kriz için siyasi projeler sunmaktadır” denildi.

'TÜRK HÜKÛMETİ BAŞTAN BERİ ÇETELERE DESTEK VERİYOR'

Siyasi çözüm karşıtı tarafların Suriye halklarının beklentisi olan demokratik projeler karşısında düşmanca tutumlar geliştirdiğinin vurgulandığı açıklamada, “Demokratik projeler, egemen sistemlerin çıkarına uygun değildir. Bu sebeple de Türk hükümeti, Suriye krizinin başından beri çete gruplarına destek vererek Suriye topraklarını işgal etmek istemiştir. Şimdi de Erdoğan Efrîn bölgesine yönelik işgal ve saldırı tehditlerinde bulunmaktadır. Son günlerde işgalci Türk ordusu, Efrîn ve Şehba kantonlarına saldırarak sivil yurttaşları hedef almaktadır. Uluslararası güçler ise bu faşizme karşı sessizliğini korumaktadır” diye kaydedildi.

'SALDIRILARI DURDURUN'

TEV-DEM çatısında yer alan partiler, insan hakları örgütlerine, uluslararası güçlere ve BM Güvenlik Konseyi’ne Türk devletinin Rojava-Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarını durdurmaları için çağrıda bulundu.