‘Terörist olan Türk devletidir’

Yazar Rêkeft İsmail, “Türk devleti Güney Kürdistan’ı Kuzey Kürdistan’a karşı kullanmak istiyor. Buna karşı tutum almalıyız” dedi.

ANF’ye konuşan yazar Rêkeft İsmail, “PKK teröristtir” diyen Türk başbakanına, “DAİŞ’i destekleyen, Esedullah’ı, SADAT’ı Kürt katliamında kullanan sizler teröristsiniz” şeklinde cevap verdi.

Türk Başbakanı’nın Kürdistan bölgesine gelişinin bölgede yaşanan köklü değişimle direkt bağlantılı olduğuna dikkat çeken İsmail, “Özellikle Rusya, İran ve Türkiye arasında Suriye konusunda görüşmelerin başladığı bir dönemde böyle bir ziyaretin gelişmiş olmasına Güney Kürdistan hükümeti daha dikkatli yaklaşmalıydı. Çünkü anlaşılan Türk devleti bir kez daha Güney Kürdistan eliyle Kuzey Kürdistan’da Kürtler üzerinde baskı kurma peşinde. Tabi bir de Musul operasyonu sonrası sürece dahil olmak ve Suriye’de dizayn sürecine katılma hesapları yapıyor” dedi.

‘DAİŞ, SADAT VE ESEDULLAHI KULLANAN TÜRK DEVELTİ TERÖRİSTTİR’

Türk başbakanın PKK ve PYD için Hewler’de bir kez daha terörist demesine tepki gösteren İsmail şunları dile getirdi: “Bu Kürt partileri en vahşi teröristlere karşı mücadele yürütüyorlar. O açıdan Yıldırım’ın bu söylemleri kesinlikle kabul edilecek gibi değildir. Türkiye yasal ve anayasal olan Kürt partilerin yöneticilerini, belediye başkanlarını, milletvekillerini ve başkanlarını yasa dışı şekilde tutuklayıp zindana atıyor. SADAT, örgütlenmesi gibi, Esedullah timleri, DAİŞ gibi yapıları kullanarak Kuzey Kürdistan’da Kürtlere karşı baskı ve şiddet uygulamak için kullanıyor. Dolayısıyla aslında terörist olan, terör uygulayan kendisidir. Güney Kürdistan’ın bu konuda da tutumu olmalıydı.”

‘ZİYARET EDİLEN HÜKÜMET DEĞİL, KDP’DİR’

Türk başbakanı ve heyetini karşılayanın Güney Kürdistan hükümeti gibi yansıtılmasını da eleştiren “Güney Kürdistan ziyareti sadece bir partiye yapılmış ziyarettir. Çünkü şu anda Kürdistan parlamentosu kilitlidir. Çünkü parlamento adına, hükümet adına alınan ve meşru olan hiçbir karar yoktur. O açıdan yapılan tüm karşılama ve alınan tüm kararlar KDP tarafından, onun başkanı tarafından yapılmıştır. Çünkü resmi olarak Güney Kürdistan bölge başkanı da yoktur” diye konuştu.