Tendürek ve Kato bilançosu açıklandı: Onlarca asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Tendürek ve Kato dağlarında Türk ordusuna ağır darbeler vurulduğunu duyurdu.

Tendürek ve Kato dağlarında yaşanan çatışmaların bilançosunu açıklayan HPG, en az 57 Türk askerinin öldürüldüğünü belirtti.

Türk özel savaş medyasının propagandalarına dikkat çeken HPG, ‘’Kürdistan’da başlayan yoğun Gerilla eylemselliklerimiz karşısında son yılların en başarılı operasyonlarını düzenlediğini yansıtan özel savaş medyası TC ordusunun yaşadığı ağır kayıpları gizlemenin gayreti içerisine girmiştir’’ dedi.

HPG açıklamasında Kato ve Tendürek’te yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

KATO’DA 12 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLÜD

TC ordusunun Kato alanında başlattığı operasyon kapsamında; 24 Mayıs günü saat 19.00’da güçlerimiz Geznax tepesi çevresinde konumlanan özel harekatçılara yönelik sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde güçlerimiz 4 mevziyi ve 2 çadırı etkili bir şekilde vurarak imha etmiştir. Güçlerimiz burada 12 özel harekatçıyı öldürürken çok sayıda özel harekatçı da yaralanmıştır. Sağ kalan askerler ise tepeyi bırakıp kaçmıştır. Ayrıca güçlerimiz burada bir adet HK-417 suikast silahını kaldırmıştır. TC ordusu eylemden 2 saat sonra ölü ve yaralılarını Skorsky tipi helikopterlerle kaldırmıştır. Bu eylem Mayıs ayı şehitleri anısına gerçekleştirilmiştir.  

TENDÜREK’TE 45 CENAZENİN ÜZERİNE GİDİLDİ

Gerilla güçlerimiz tarafından Serhat Eyaleti’nde Şehit Mahir, Şehit Argeş ve Şehit Eylem Devrimci Hamlesi başlatmıştır. Bu Devrimci Hamle kapsamında; 23 Mayıs günü öğleden sonra 25 Mayıs gününe kadar Tendürek alanında eş zamanlı eylemler gerçekleştirilmiştir. 25 Mayıs günü gerçekleştirilen eylemlerde 45 asker cenazesinin üzerine gidilmiştir. Bu eylemlerde 1 adet BKC silahı, 1 adet HK-33(Melez) silahı, 1 adet Bombaatar silahı ve raxtı, 1 ader termal kamera ve çok sayıda çanta ile askeri yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. TC ordusu alanı savaş uçakları, Kobra tipi helikopterler, obüs ve havanlarla bombalamıştır. Ayrıca güçlerimiz alana gelen Kobra tipi helikopterleri ağır silahlarla vurmuş ve 1 Kobra tipi helikopter de darbelenmiştir.

Gerillalarımız tarafından başlatılan Devrimci hamle devam ederken, hamle ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.