Temelli: 31 Mart'ta sandıklardan HDP çıkacak

Tüm engellemelere rağmen Suruç'ta konuşan Sezai Temelli, "Ne yaparlarsa yapsınlar, ellerinden geleni artlarına koymasınlar, demokratik cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz. 31 Mart'ta sandıklardan HDP çıkacak" dedi.

Suruç'a kadar 5 kez GBT taramasından geçirildikten sonra bariyerle önleri kesilen yurttaşlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, polislere, "O gün güvenlik önlemi alsaydınız Suruç Katliamı olmazdı. Şenyaşar ailesi için güvenliği alsaydınız. Neredeydiniz” diye sordu. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Urfa'nın Suruç ilçesine geldi. Aligor mahallesinde büyük bir coşku ile karşılanan Temelli, kalabalık bir konvoy eşliğinde Suruç ilçe merkezine geçti. Aligor çıkışında HDP konvoyunun önünü özel harekat ve yüzlerce polis kesti. Konvoydaki araçlar, tek tek aranarak geçişlerine izin verildi. Geçtiği her yerde yoğun ilgi gören HDP'lileri, çocuklar oyun alanlarından, halk evlerinden, esnaf iş yerlerinden zafer işaretleriyle selamladı. Büyük bir coşku ile ilçe merkezine giren HDP konvoyunun önü, 5 kilometre sonra ikinci kez polisler tarafından kesildi. Burada yapılan ikinci aramanın ardından araçların geçişine izin verildi. Sokaklara ve caddelere inen halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan HDP'lileri araba tamiri yapan çocuk işçiler de zafer işaretiyle selamladı.

Halk buluşmasının yapılacağı Ziyaret Caddesi, iki taraftan polislerce kapatıldı. Buluşmaya gelmek için polis bariyerinde biriken binlerin geçişine izin verilmezken, polis sık sık "müdahale ederiz" anonsu yaptı. Polisin tüm engellemelerine rağmen Suruçlular alanda bir araya geldi. Yöresel kıyafetleri ve HDP bayrakları ile alanı renk cümbüşüne çeviren Suruçluları, HDP milletvekilleri, parti yöneticileri, DTK Divan Kurulu üyesi Selim Sadak ve DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile Kürt ittifak bileşenleri selamladı. 

HDP Suruç Belediye eşbaşkan adayları Hatice Çelik ve Abdullah Kayar halkı selamladı. Çelik, "Bizler demokrasi, barış ve özgürlük için geliyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Temelli de yaptığı konuşmada şunları söyledi:  Ben burada Suruç'u selamladım ama Suruçlular burada değil. Suruçlular bariyerlerin dışında. Halk beşinci defa GBT  kontrolünden geçiyor. Yabancı bir basın gelse burada güvenlik güçlerine miting yapıyoruz sanacak. Bu talimatlara uymak da suçtur. Halkın güvenliği için var olan kurumlar halkın güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. İktidarın seçim çalışmasını yapmak için görevlendirilmediniz. Yarın öbür gün bu ülkeye elbet hukuk gelecek. Hepiniz yargılanacaksınız. Siz kamu görevlisisiniz, kendi görevinizi yapın. Bu iktidar bu halka şiddet ve baskıdan başka bir şey vermiyor. Kürt düşmanlığı üzerinden bu iktidarını, Saraycı iktidarını sürdüreceğini sanıyor. Bu ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı var. Ne yaparlarsa yapsınlar, ellerinden geleni artlarına koymasınlar, ama şunu da bilsinler ki bir arada yaşama iradesinden, demokratik cumhuriyetten dün de bugün de yarın da vazgeçmeyeceğiz."  

Suruç katliamını unutmadıklarını  kaydeden Temelli, "O gün güvenlik önlemi alsaydınız. 3 gün boyunca canlı bomba ilçede dolaşıyordu. O gün neredeydiniz? Şenyaşar ailesini unutmadık. O gün alsaydınız güvenliği. Neredeydiniz? Ta Roboskî'den bugüne bu katliamların müsebbibi olan iktidardan hesap soracağız. Bize 'defolun gidin' diyor. Buradayız, sen gidiyorsun. Bu kayyumlarını da alıp gidiyorsun" dedi. 

Erdoğan'ın "Yine kayyum atarız" sözlerini hatırlatan Temelli, "Geçti Bolu pazarı. Çok daha fazla belediyede iktidara geleceğiz. Bu gidişata hep birlikte son vereceğiz" dedi.

Her yerde oy rekoru kıracaklarını dile getiren Temelli, "Suruç'ta yüzde 60-65 alıyor muşuz. Hayır, yetmez. Suruç'tan yüzde 90 alacağız. Ankara'ya mesajımızı net göndereceğiz" diye konuştu. 

Bu ülkede beka sorunu olmadığını belirten Temelli, "Bu ülkenin tek sorunu sizsiniz. Bu ülkenin umudu biziz. 31 Mart'ta sandıklardan HDP çıkacak, umut çıkacak" diye konuştu. 

Temelli, Viranşehir'deki mitinge katılmak için yola çıktı.