Tatvan Newrozu'ndan mesaj: Tecrit hemen kalkmalı!

Tatvan'da binlerce kişi Newroz'da bir araya geldi. Kutlamada direnişçiler selamlandı, tecride karşı mesajlar verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlediği Newroz kutlamasında bir araya gelen binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı açlık grevi yürüten eylemcileri selamladı. Fuar Alanı'nda düzenlenen ve HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, HDP'li yönetici ve belediye eşbaşkan adaylarının katıldığı kutlamada binler, hep bir ağızdan “Bijî berxwedana zindana” ve “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.

HDP ilçe eşbaşkanları Başkanları Burak Ballıoğlu ve Aygun Akdeniz kitleyi selamladı. HDP'nin rehin tutulan eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajının okunmasının ardından HDP Tatvan Belediyesi eşbaşkan adayları halkı selamladı. 

'NEWROZ ATEŞİNİ KİMSE SÖNDÜREMEZ!'

HDP Milletvekili Mahmut Çelalet Gaydalı, ilçe kaymakamının Newroz ateşinin yakılmasına engel olmak istemesine tepki göstererek, "Newroz ateşini kimse söndüremez. Newroz ateşimizi söndürmek için gönderdiğiniz TOMA’lar gitsin de halkın mutfağına düşen ateşi söndürsünler. Ülkede işsizlik ve yoksulluk oranları almış başını gidiyor. Bu oranlar seçimlerden sonra daha da artacak” diye konuştu. 

Gaydalı, “Leyla Güven ile binlerce kardeşimiz bugün açlık grevinde. Adaletin sağlanması, kendi hukuklarına uymaları isteniyor. Ama hükümet üç maymunu oynuyor” dedi.  

'TECRİT DERHAL KALDIRILMALI'

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise tecridin insanlık suçu olduğuna işaret etti, "Tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onun için açlık grevinde olan tüm arkadaşlarımızın talepleri haklıdır ve yerindedir. İmralı’da Sayın Öcalan ve orada bulunan hükümlülere kendi kanunlarını uygulamıyorlar. Onun için İmralı tecridi keyfi bir karardır. Keyfi kararlara karşı durmak hepimizin görevidir” dedi. 

Beştaş, baskıların geri adım attırmak yerine daha da güçlendirdiğini söyledi. 

Newroz kutlaması Hozan Arhat’ın seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.