Sur’da yıkıma tepki büyüyor: Polis 3 kişiyi gözaltına aldı

Sur’da Ayşe Dün’e ait ev polis ve yıkım ekipleri tarafından içindeki eşyalarla birlikte yıkılırken, yıkıma tepki gösterenlere ise polis müdahale etti. Havaya ateş açan polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Amed’in Sur ilçesinde Alipaşa ve Lalebey mahallerinde tüm tepkilere rağmen yıkım devam ederken, insanlar zorla evlerinden çıkarılıyor. Dün Alipaşa Yas Evi polis, zabıta zoruyla yıkılırken, bugün de sabah saatlerinden itibaren Alipaşa Kutlu Sokak polisler tarafından ablukaya alındı. Sokak başına zırhı araçlar, TOMA, çevik kuvvet polisleri ve çok sayıda yıkım ekibi geldi.

Kutlu Sokak’ta oturan Ayşe Dün’e ait ev zorla yıkılmak istendi. Yıkıma tepki gösteren Dün, polis ve yıkım ekipleri eşyaların dahi çıkarılmasına izin vermeyerek, evi yıktı. Ev sahibi Ayşe Dün ve oğlu Sadık Dün yıkıma karşı çıktı. Bunun üzerine polisler anne Dün ve oğluna coplarla saldırarak, evden zorla uzaklaştırdı. Bunun üzerine mahallelinin tepki göstermesi üzerine polisler kitleyi dağıtmak için havaya ateş açtı.

Polis ve yıkım ekiplerinin saldırıları sonrasında iş makineleri, Dün ailesine ait evi içindeki eşyalarla birlikte yıkmaya başladı. Yıkıma tepki gösteren Sadık Dün, Okan Barutçuoğlu ile ismi öğrenilemeyen mahalleli polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemezken, polis ablukası altında yıkım devam ediyor.

Öte yandan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu ile HDP milletvekilleri olay üzerine Alipaşa Mahallesi’ne geldi. Mahallede gerginlik devam ederken, gazetecilerde olay yerinden uzaklaştırıldı.