Sur'da yıkım ve talan devam ediyor

Sur'un Alipaşa Mahallesi'nde evlerini boşaltmayan halka bugün çevik kuvvet saldırdı. Saldırının ardından halk evlerindeyken yıkıma başlandı. Zor kullanılarak başlayan yıkımı, Sur Kayyumu Bilal Özkan yerinde inceledi!

Amed'şn Sur ilçesine bağlı Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde başlayan yıkım devam ediyor. Birçok ev yıkılırken, dün Alipaşa Yas Evi'nin yıkılmasının ardından bugün de içerisinde çocuklar ve eşyalar olmasına rağmen evler yıkılmak istendi. Duruma tepki gösteren ve direnişe geçen halka ise tazyikli su ve biber gazıyla saldırıldı. Saldırıda iki kişi de gözaltına alındı. Onlarca çevik kuvvetin girdiği mahallede evlerin içi boşaltılmadan yıkım gerçekleştirildi.

DİRENENLERE POLİS SALDIRISI

Evlerinin içinde eşyalarının bulunması esnasında evi yıkılmak istenen Ayşan Gün ve çocukları direnirken sabah saatlerinde polisler tarafından darp edildi. Şeker hastası olan Ayşan, polisin kitle üzerine attığı biber gazından etkilenerek baygınlık geçirdi. İki oğlu ise gözaltına alınarak Çarşı Karakoluna götürüldü.

SU VERİLMİYOR, SIKILIYOR!

Ayrıca aylardır evlerin elektriği ve suyu kesilirken yıkılan evlere tankerlerle su dökülüyor. Halk, "Aylardır ailelere verilmeyen su evlerin molozlarına dökülüyor" diyerek yaşanan yıldırma politikasına dikkat çekti. Bugün sabah saatlerinde yıkılmaya çalışılan üç katlı evin yıkımı ise saatlerdir sürerken, tıpkı Sur'u işgal girişimlerine karşı direnişte olduğu gibi halk, evlerde kepçe darbelerine rağmen direniyor.

KAYYUM SUR'DA

DBP'li Sur Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Bilal Özkan ise onlarca özel harekat polisi ile yıkımın olduğu alanı incelemek için Sur'a geldi. Kayyumun gelişi halkın tepkisine neden oldu.

Gözaltına alınan Sadık Gün'ün de ifade vermesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.