Süleymaniye ve Hewlêr'de açlık grevleri sürüyor

Başûrê Kurdistan'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevleri sürüyor. Süleymaniye ve Hewlêr'deki eylemleri yeni gruplar devralırken, HDP Üyesi Nasır Yağız’ın eylemi de 55’inci gününde. 

SÜLEYMANİYE

Mezopotamya İşçileri Derneği tarafından tecride karşı Süleymaniye’de başlatılan açlık grevi eylemi 32 gündür devam ediyor. Eylemi 17’nci grup devraldı.

Açlık grevi eylemi Tevgera Azadi Kerkük Bölgesi Meclisi üyeleri tarafından “Bê Serok Apo jiyan nabe” sloganıyla devralındı.

Grup adına konuşan Tevgera Azadi Kerkük Bölgesi Meclis Üyesi Hoşyar Hemezêr, “İnsan hakları örgütlerinin Önder Apo üzerindeki tecride karşı sessizliklerini kınıyoruz. Herkesin Önder Apo üzerindeki tecride karşı mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

HEWLÊR

HDP Hewlêr Temsilciliği öncülüğündeki açlık grevi eylemi 55’inci gününde devam ediyor. Bugün düzenlenen basın toplantısıyla açlık grevi eylemini 28’inci grup devraldı.

HDP Başûrê Kurdistan Temsilciliği Eşbaşkanı Müzeyen Güneş, bu süreçte Öcalan ile görüşme gerçekleştirilmiş olmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Biz tecridin tamamen kırılmasını, avukatlarının gidip görüşme yapmasını ve sağlık durumu hakkında net bir bilgi almak istiyoruz. Tecrit kırılana kadar eylemimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Öte yandan ilk günden beri süresiz dönüşümsüz olarak açlık grevi eylemini sürdüren HDP Üyesi Nasır Yağız’ın eylemi 55’inci gününde. Açıklamanın ardından 28’inci grup eylemi devraldı.

MAXMUR'DAN DESTEK: TECRİT KALDIRILANA KADAR...

Öte yandan Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’nda bir heyet Hewlêr’deki açlık grevini ziyaret ederek, eyleme destek verdi. Maxmur heyeti adına açıklama yapan Ferhan Didêri, şunlartı söyledi: "Önder Apo’ya yönelik tecride karşı Kürdistan ve Avrupa’da büyük eylemler yapılıyor. Önder Apo’nun Kürt halkı için ne kadar önemli olduğunu da ortaya koyuyor. Açlık grevi eylemleriyle, direnişle Önder Apo üzerindeki tecridi kırmak için herkes elinden geleni yapması gerekiyor. Önder Apo ile görüşülmesi, ondan haber alınması çok önemlidir. Ancak tecrit kaldırılana kadar eylemler sürmelidir."