Süleymaniye'de 'Bölgenin geleceğinde Kürtler' tartışılıyor

Demokratik Siyaset ve Düşünce Akademisi, Süleymaniye’de “Bölgenin geleceğinde ve değişimde Kürtler” konulu bir konferans düzenledi. Konferans gün boyu devam edecek.

Konferansa 150 dolayında delege ve misafir katıldı. Üçüncüsü düzenlenen konferansta Kürdistan’a yaşanan sorunlar ve tüm parçalarda çözüm yollarının bulunması üzerinde duruluyor. Konferans saat 16.00’ya kadar sürecek.

Güney Kürdistan’daki tüm partiler ile Kürdistan’ın diğer parçalarından partilere mensup kişiler de katıldı.

Konferansın ilk oturumunda “Yurtseverlik Efsanesi” üzerinde duracak. İkinci panelde “Haşdi Şabi’nin kurulmasından sonra bölgede askeri gücün varlığı”, üçüncü panelde ise “Güney Kürdistan’da siyasetin kırılması” ele alınacak.

Bu başlıkların dışında gün içindeki diğer oturumlarda farklı konularda tartışmalar yürütülecek. Özellikle Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları değerlendirilecek.

KCK Dış İlişkiler Komitesi üyesi Serhed Varto “Türk devletinin Başurê Kürdistan’a karşı yürüttüğü siyasete” ilişkin konuşacak. Bununla birlikte Eli Basi “Barış süreci ve Kürt sorunun çözümünü” konuşacak. Fuad Mihemed ise üçüncü konuda “İran’ın durumu ve ABD’nin olası müdahalesi sonrasında Ortadoğu’ya yansımaları”nı anlatacak.

Panellerin ardından konferans hazırlık komisyonu, konferans üyelerini de kamuoyuyla paylaşılacak.

Demokratik düşünceler üzerinde yoğunlaşan ve bu konuda önemli çalışmalar yürüten Demokratik Siyaset ve Düşünce Akademisi, 2015 yılında kuruldu.